Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VREMENSKA PROGNOZA

Planirali ste vikend na otvorenom? Pogledajte kakvo nas vrijeme čeka

Marko Lukunic/PIXSELL
03.09.2021.
u 08:10

Osim povremeno više oblaka, i to uglavnom tijekom subote, prognoze će biti gotovo preslika onih koje smo imali sredinom tjedna

U vikendu koji je pred nama, neće biti većih promjena vremena, posebno u unutrašnjosti. Osim povremeno više oblaka, i to uglavnom tijekom subote, prognoze će biti gotovo preslika onih koje smo imali sredinom tjedna, javlja HRT.

Djelomice, u sjevernim područjima moglo bi biti i pretežno sunčano u subotu, stoji u DHMZ-ovoj prognozi. Uz promjenljivu naoblaku uglavnom na Jadranu i predjelima uz njega lokalno u subotu može biti malo kiše ili ponekog pljuska, posebice na jugu. Ujutro u unutrašnjosti lokalno moguća kratkotrajna magla. Vjetar većinom slab, na Jadranu poslijepodne ponegdje umjeren jugozapadni. Najniža jutarnja temperatura od 8 do 13°C, na Jadranu od 15 do 20°C. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 23 do 28°C.

Foto: DHMZ

Nedjelja mjestimično i toplija od subote.

Foto: DHMZ

"Više oblaka na Jadranu bit će u subotu, prije svega u Dalmaciji, gdje će i vjerojatnost za mjestimice malo kiše biti veća, no vjetar će biti uglavnom slabiji, za razliku od sjevernog Jadrana, gdje lokalno bura može biti i umjereno jaka, posebice podno Velebita. Nedjelja i ponedjeljak prevladavajuće su sunčani, a bura će se pojačati duž cijele obale u ponedjeljak.

I u unutrašnjosti će ponedjeljak biti malo vjetrovitiji u odnosu na vikend, koji će proteći uz uglavnom slab vjetar. Bit će pretežno, u subotu djelomice sunčano, a poneka kap kiše moguća je ponegdje u gorju i u unutrašnjosti Dalmacije", prognozirala je za HRT dr. sc. Tanja Renko iz DHMZ-a.

 

>> VIDEO Vakula analizirao "ekstremno toplo" ljeto pa najavio kakva će biti jesen

Ključne riječi

Komentara 1

DA
dahna
08:25 03.09.2021.

90% teksta je vremenske prilike na Jadranu......a kaj je s nama ostalima?????????????????????......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije