Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zdravstvo na koljenima

Plaća od 14.000 kuna, osiguran smještaj i mogućnost dodatne zarade, no nitko se nije javio

bolnica
Getty Images
02.09.2019.
u 07:13

Na natječaj za pedijatra se nitko nije javio unatoč uvjetima koji su, barem što se primarne zdravstvene skrbi tiče, među najboljima u državi

Novouređena ambulanta u Mokošici nadomak Dubrovnika trebala bi za nekoliko mjeseci otvoriti svoja vrata. No, nedostaje - pedijatar. Naime, na natječaj se nitko nije javio unatoč uvjetima koji su, barem što se primarne zdravstvene skrbi tiče, među najboljima u državi. Plaća od 14.000 kuna, osiguran smještaj u Dubrovniku i mogućnost dodatne zarade u zdravstvenim ustanovama - zvuči nestvarno da se na takav oglas nije prijavio nijedan pedijatar iz Hrvatske

- Imamo dosta prijava iz Crne Gore, BiH i Makedonije, međutim, oni ne mogu raditi u Hrvatskoj dok ne dobiju licencu Hrvatske liječničke komore. A da bi dobili licencu, moraju uskladiti svoje diplome s našim uvjetima, koje daje Europska unija - ispričao je Branko Bazdan, ravnatelj Doma zdravlja Dubrovnik za HRT.

Pregovara se s dva hrvatska pedijatra. Zbog nedostatka osoblja u Općoj bolnici Dubrovnik pojedini će se odjeli morati spojiti. 
Samo mali broj Dubrovčana odluči studirati medicinu, a još ih se manje nakon specijalizacije vrati u rodni grad. 

Ključne riječi

Komentara 17

Avatar zajutrak
zajutrak
08:06 02.09.2019.

Sa iskustvom, u zdravstvu imate ništkoristi tipova kao i u politici,a i tretman im je sličan.

Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
08:02 02.09.2019.

Medicina je jedan od najtežih studija. Nije šala cijelog života u djeliću vremena donositi odluke o kojima ovisi život ili smrt u znanosti s mnogo nepoznanica. Zato je lakše studirati mnogo toga drugoga i uhljebiti se kod dragog Bandića, ako si iz šire obitelji ili postojbine. A kada si već dao toliko truda studirajući medicinu tada je samo mali korak od odlaska van granica. U najboljoj nadi napustiti prelijepu zemlju s tugom u srcu i željom za zaborav na sve ratne profitere na svim razinama.

DU
Deleted user
08:06 02.09.2019.

U Dubrovniku očito nema dovoljno liječnika, a sudeći po kampanji koja se vodi u državi u kojoj se preferira školovanje za vodoinstaklatere, automehaničare, kuhare, zidare, i sl. liječnika u budućnosti neće ni biti. A da će se neki liječnik selitii u drugi grad na ovakve uvjete, očito je iz ovog slučaja da neće. I što to znači smještaj. Pa i sada ga ima tamo gdje radi. Sigurno mu ne osiguravaju smještaj za cijelu obitelj nego neku garsonjeru, kao za nekog sezonca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije