Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽARKO ŽELJELI NA ZAPAD

Pješice prešli granicu, vozili se taksijem, otuđili vozilo... Sada im prijeti izgnanstvo iz Hrvatske na dvije godine

dubrovnik granica
Foto: Grgo Jelavić/Pixsell
1/4
08.03.2017.
u 12:08

Osim prekršajne prijave 43-godišnjak je zaradio i kaznenu te je pritvoren

S pomalo nesvakidašnjom situacijom susrela se dubrovačka policija nakon što je otkrila trojicu ilegalnih imigranata, od kojih su na koncu priče dvojica izgnana iz Hrvatske na dvije godine, a jedan je završio u pritvoru zbog - nedozvoljene uporabe tuđeg automobila.

Naime, kako je priopćeno iz policije, pritvoren je 43-godišnji Albanac, koji se sumnjiči da je na kratko posudio tuđe vozilo, sve kako bi se prevezao do željene destinacije. Sumnja se da je s još dvojicom Albanaca ilegalno pješice ušao u Hrvatsku iz Crne Gore i to tako da su sva trojica zaobišla granični prijelaz Karasovići. Nakon što su ušli u Hrvatsku, Albanci su se taksijem dovezli blizu Dubrovnika.

U Lozici je, kako se sumnja, 43-godišnjak uočio vozilo dubrovačkih oznaka koje je bilo parkirano uz cestu. Ušao je u to vozilo te se zajedno s dvojicom suputnika odvezao do graničnog prijelaza Zaton Doli. Tamo su vozilo ostavili, a granični su prijelaz ponovo zaobišli pješice, te su nezakonito ušli i u BiH.

U Neumu su se ukrcali u autobus za Zagreb, no do Zagreba nisu stigli jer je u autobus na Kleku ušla granična kontrola pa je ustanovljeno da Albanci nemaju valjane isprave za prelazak granice. Stoga su sva trojica prvo privedena na policiju, a zatim i sucu za prekršaje koji im je izrekao zabranu ulaska u Hrvatsku sljedeće dvije godine.

Osim prekršajne prijave 43-godišnjak je zaradio i kaznenu te je pritvoren.

>> '6 sati su nas tjerali da sjedimo bosi na snijegu. Gađali grudama, polijevali hladnom vodom, puštali pse na nas'

Komentara 2

Avatar bosanac1951
bosanac1951
12:24 08.03.2017.

Pješice prešli granicu, vozili se taksijem, otuđili vozilo... Sada im prijeti izgnanstvo iz Hrvatske na dvije godine...............Šta dvije....doživotno treba.

ŠT
ŠtoReći
14:29 08.03.2017.

samo dvije godine??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije