Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRIJUMČARENJE LJUDI

Pakistanci i Afganistanac nađeni u kombiju na Robnim terminalima

Policija
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
07.02.2017.
u 17:30

Nosili su radne cipele i bili su prljavi i blatni, kao da su duže vrijeme hodali negdje po blatu,

Četvero   ilegalaca,  tri   državljanina  Pakistana  i  jedan  državljanin Afganistana,  nađeni  su  u  utorak  skriveni  u  kombiju stranih oznaka na području  Robnih terminala na zagrebačkom Jankomiru.

Nakon što su imigranti otkriveni  dovedeni  su  u  policiju  koja  će  s  njima obaviti obavijesni razgovor.  Policiju  će  među  ostalim  zanimati i kako su se ti nesretnici našli  u  tom  kombiju, odnosno gdje su i kako ušli u Hrvatsku.

Policija je dojavu  dobila  oko  11  sati  i  to  s  Carine, što vjerojatno znači da su carinici  uočili  nešto  sumnjivo  prilikom  pregleda  robe, pa su odlučili pozvati policiju.

U  zagrebačkoj  policiji tek su potvrdili da su imigranti nađeni u kombiju, no  o detaljima cijele priče nisu htjeli govoriti prije dovršetaka očevida. Tako  je  za sada nepoznato i koliko su dugo imigranti bili u kombiju, te u kakvom su zdravstvenom stanju nađeni.

>>'6 sati su nas tjerali da sjedimo bosi na snijegu. Gađali grudama, polijevali hladnom vodom, puštali pse na nas'

>>Otkriveni na granici s Hrvatskom: Migranti se skrivali među robom u kamionima

Komentara 7

IS
Iszrian
17:30 07.02.2017.

Albanska mafija je opasnija od drugih i zbog toga što se članstvo bazira na familijarnim vezama i statusu, tako da je praktički nemoguće infiltrirati se u grupu/obitelj.

EN
enigma898
17:00 07.02.2017.

Ulažu se ogromni novci, porezni obveznici plaćaju vozila, radare, postavljaju se noćne i termovizijske kamere, senzori pokreta i svakakva čuda po granici, a ovi ipak prošli. Šanse su 1:1000 da šiptar koji ne poznaje teren pješke prođe granicu uz sav postojeći nadzor, plus dubinska pogranična patrola, a šanse su 1:100000 da pređu granicu ilegalno u kamionu. Pripadnici granične policije inače često imaju puno bolji životni standard od ostalih kolega iz MUP-a.

Avatar narozi
narozi
17:38 07.02.2017.

pa braca braci pomazu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije