Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Varaždin

Električnim romobilom udario u pješakinju (78), završila u bolnici

Zagreb: Električni romobil je prijevozno sredstvo kojeg vole djeca i odrasli
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/3
01.09.2022.
u 11:34

Njezine će se ozljede okvalificirati naknadno.

Upravljajući romobilom po nogostupu u Varaždinu, mladić (19) je udario u 78-godišnjakinju koja je pala na kolnik. Zbog ozljeda je zatražila liječničku pomoć u varaždinskoj bolnici. Incident se dogodio u utorak oko 8.45 sati u ulici Braće Radić u Varaždinu.

Do ozlijede je došlo kada je 19-godišnjak koji je upravljao električnim romobilom nogostupom ulice Braće Radić u jednom trenutku udario pješakinju koja se kretala nogostupom u suprotnom smjeru desnom bočnom stranom romobila.

Pješakinja je uslijed udara pala na kolnik te je zbog zadobivenih ozljeda zatražila liječničku pomoć u Općoj bolnici Varaždin. Njezine će se ozljede okvalificirati naknadno.

Iz PU varaždinske ponavljaju upozorenje građanima o opreznom korištenju osobnih prijevoznih sredstava:

Podsjećamo da su vozači osobnih prijevoznih sredstava dužni za vrijeme vožnje, na glavi nositi propisanu i uredno pričvršćenu zaštitnu kacigu, da su se dužni kretati u prvom redu biciklističkim površinama, a u slučaju da one ne postoje, mogu se kretati i pješačkim površinama, a izuzetno i kolnikom na županijskim, lokalnim i nerazvrstanim cestama na kojima je najviša dopuštena brzina kretanja 50 km/h.

Također, u slučaju kretanja prometnim površinama, dužni su brzinu kretanja prilagoditi osobinama i stanju na istima te posebnu pozornost obratiti na pješake koje ne smiju ugrožavati.

VIDEO: Proglašena prirodna nepogoda zbog suše u Međimurskoj županiji, šteta 150 milijuna kuna

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije