Naslovnica Vijesti Crna kronika

Pješak je na Čiovskom mostu ležao živ kada je naišao auto

Dragan Demirović ležao je na kolniku kada je naišla vozačica u Mercedesu. Vukla ga je tri kilometra do svoje kuće
17. travnja 2012. u 16:43 27 komentara 11 prikaza
'14.04.2012.,Trogir - Stravicna nesreca, u kojoj je pjesak smrtno stradao, dogodila se u noci sa petka na subotu na ciovskom mostu u Trogiru.Vozacica je oko dva sata i 30 minuta, automobilom pregazila
Foto: 'Ivo Cagalj/PIXSELL'

Dragan Demirović (58) bio je živ u subotu u 2.30 sati, u trenutku kada je na njega na Čiovskom mostu u Trogiru naletjela Ljiljana V. (31) i vukla ga svojim Mercedesom tri kilometra do dvorišta svoje obiteljske kuće u Okrugu Gornjem.

Mahali joj da stane

Nesretni je muškarac, kako je utvrđeno, ležao na kolniku u trenutku kada je vozačica naišla. Bio je prilično pijan, u krvi mu je izmjereno više od 3 promila alkohola, ali nedvojbeno je da je, kada ga je pregazila Mercedesom, još bio živ. Slučaj je uznemirio javnost s obzirom na to da je vozačica toliko dugo vukla tijelo na podvozju automobila a da ništa nije primijetila.

Njoj je u krvi izmjereno 0,66 promila alkohola, a nalaz opojnih droga i lijekova u krvi još se čeka. Branila se da nije znala što se događa. Kazala je kako je mislila da je prešla preko ležećeg policajca, a tijekom vožnje do kuće ništa sumnjivo nije osjetila.

U Trogiru, gdje za pokojnog Demirovića, iza kojeg su ostale supruga i dvije odrasle kćeri, odreda tvrde da je bio dobar čovjek, iako sklon alkoholu, još nagađaju što se zapravo dogodilo. Malo tko vjeruje u njezinu priču, a mnogi misle da nije stala jer je bježala s mjesta nesreće.

– Ne možeš zgaziti autom čovika i ne znati da ga vučeš na podvozju. Bižala je, momci su za njom vozili na motoru, mahali joj da stane, a ona se uopće nije obazirala na to – tvrde u mještani Trogira. Neki od njih misle da se možda uplašila mladića koji su vozili za njom pa se zato nije zaustavila.

Odbijen zahtjev za pritvor

No slučaj će biti rasvijetljen jer je sve snimljeno nadzornom kamerom Hrvatskog autokluba koja je postavljena na Čiovskom mostu. Državno odvjetništvo, koje je tražilo i zadržavanje u pritvoru Ljiljane V., ali je njihov zahtjev odbijen, izuzelo je snimku. Nakon što je pregledaju, znat će se više o tome što se zapravo dogodilo.

Vozačicu Ljiljanu teretit će se vjerojatno za izazivanje prometne nesreće sa smrtnom posljedicom, ali moguće je da bude optužena i za bijeg s mjesta nesreće, odnosno za nepružanje pomoći unesrećenom.

Elipso

  • NJUŠKALO:

    Vidjet će se točno u krvi koliko je imala i to je sigurno razlog da se nije zaustavila i da nije bila svjesna događaja oko sebe.

  • lebar:

    mozda je pisala sms,a kod pokojnika je bilo samo pitanje dana kada ce otic ******