Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VODOOPSKRBA Mještani uz slovensku granicu dobili vodu

Pitka voda došla do šezdeset kuća u Općini Đurmanec

03.11.2008.
u 14:26

ĐURMANEC – Napravljen je tehnički pregled vodoopskrbnog sustava visoke zone Macelj te je dobivena uporabna dozvola. Projekt vodoopskrbe time je priveden kraju i mještani udaljenih zaseoka u Općini Đurmanec u neposrednoj blizini slovenske granice u naseljima Lamoti, Vuzmi, Vuzmeki i Strmečki napokon su u svoje domove dobili pitku vodu.

Nismo zaboravljeni
Projekt je realiziran zahvaljujući novcu Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka, odnosno Upravi za regionalnu i lokalnu infrastrukturu od osamdeset posto u sklopu EIB 2 programa – integrirani razvoj lokalne zajednice i Općine Đurmanec od dvadeset posto.

Ukupno je investicija vrijedna otprilike 1,3 milijuna kuna.

Projekt je započet prošle godine, a završen je početkom rujna. Napravljena su sva potrebna ispitivanja i testiranja, a rezultat čega je dobivanje uporabne dozvole. To je veliki pomak u razvitku i stvaranju uvjeta da se život na ovom području poboljša.

– Ne treba posebno isticati što to znači za općinu, a posebno za one će koji će vodu i dobiti u svoje kuće. Sada su se, dakle, stekli uvjeti i da se kućanstva priključe na sekundarnu mrežu. Ovih dana u tijeku su priključivanja kućanstava od šahta do potrošačkog mjesta, a tu je u ovoj prvoj rundi obuhvaćeno šezdeset kućanstava – kazao je načelnik Općine Đurmanec Branko Horvat.

Cafuti, Glažuta...
Sve dalje postupke rješavaju distributer vode Krakom Krapina i sami potrošači. Ima još naselja koja nisu obuhvaćena vodovodnom mrežom.

U tijeku je postupak dobivanja potrebne dokumentacije za izradu projekata vodoopskrbe preostalih maceljskih naselja Cafute, Glažuta, Topolovci i Fruki.

Nakon ovog projekta, na drugoj zapadnoj strani općine, ostale su visoke zone u naseljima Prigorje, Putkovec, Jezerišće, Hromec i Hlevnica. U općini očekuju da će Ministarstvo na isti način sufinancirati vodoopskrbu ovog dijela općine i to već sljedeće godine.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije