Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ANKETA

PITANJE DANA Mislite li da će se Milanović i SDP pridržavati upozorenja Ustavnog suda?

Zagreb: Sjednica Glavnog odbora SDP-a u središnjici stranke na Iblerovom trgu
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/4
18.03.2024.
u 17:37

Predsjednik Zoran Milanović je u obraćanju novinarima, usprkos upozorenju Ustavnog suda, ustvrdio kako će na parlamentarnim izborima postati novi predsjednik Vlade

Ustavni sud donio je odluku da Zoran Milanović mora dati ostavku ako želi biti kandidat SDP-a za premijera, a u suprotnom, ne smije nikako biti povezan s predizbornom kampanjom. Šef SDP-a Peđa Grbin njihovu je odluku komentirao nekoliko sati kasnije kazavši kako će kampanja biti izazovnija, no SDP i partneri su spremni i imaju "sve planove".

Grbin je također nekoliko puta istaknuo da SDP namjerava poštovati odluku Ustavnog suda, ali je isto tako naglasio da niti jednim svojim potezom predsjednik i stranka nisu prekršili Ustav, nego eventualno odluku Ustavnog suda, koju su, kako je ponovio, sami zatražili da bi izborni proces bio što transparentniji.

Odluku Ustavnog suda komentirao je i Zoran Milanović koji je danas u Veloj Luci kako bi prisustvovao kulturno-umjetničkom programu tamošnjeg folklornog društva. U obraćanju medijima napao je šefa Ustavnog suda Miroslava Šeparovića nazvavši ga "muljatorom".

- To je bivši šef HIS-a iz vremena kad su praćeni i maltretirani hrvatski novinari, to su bile zadnje godine vlasti HDZ-a. Čak je završio iza brave na jednu noć, a postao je potom predsjednik Ustavnog suda. Prije toga je bio korumpirani odvjetnik koji je zajedno sa svojom ženom izvukao milijune eura iz poslova s Croatiom Osiguranjem. Na kraju je postao i Šeksov kum, kum pijanog zloduha - kazao je Milanović.

POVEZANI ČLANCI:

Poručio je kako će se situacija riješiti na izborima jer druge nema, a građanima je poručio da će na kraju biti premijer. - Bit ću kandidat na izborima, kao što bi mogao biti na europskim izborima. Neću, naravno, mandat dati sebi. Što je tu sporno, nepismeni gangsteri? - upitao je predsjednik.

Da je odluka suda kompleksna i subjektivna slaže se Večernjakov analitičar Dragan Bagić koji je istaknuo da, kada se analizira ta odluka, "zapravo nismo dobili upute koji akteri bi se čega trebali pridržavati". Dodao je i kako je ostalo nejasno na koji se način može ponašati SDP.

GALERIJA Tko su ustavni suci koji su bili protiv odluke da Milanović ne smije sudjelovati u izborima?

Zagreb: Sjednica Glavnog odbora SDP-a u središnjici stranke na Iblerovom trgu
1/15
Ključne riječi

Komentara 12

NE
Neretva93
18:25 18.03.2024.

Morat će se pridržavati i SDP i Milanović inače slijedi kazna i onda nema nazad. Ustavni sud nije ničija prčija da se sa njim izigrava.

NI
Ninica
18:58 18.03.2024.

Oni su se jasno i glasno izjasnili da neće. I da formalno poštuju upozorenje, javnost zna tko im je kandidat i što misle poduzeti.Nikakve naknadne radnje ne mogu ispraviti već učinjeno- rušenje Ustavnog poretka. Oni moraju jednostavno osjetiti posljedicu svog djelovanja a ne izigravati Ustav i nikom ništa.

Avatar KorisnikZa2Kn
KorisnikZa2Kn
19:16 18.03.2024.

Ne drzim stangu milancetu, ali ovi "suci" nisu suci vec poli ticki odabir kvazi pravnika. Sudac aima samo dvoje. Strava u sto nam se drustvo pretvorilo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije