Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIJE LAKO

PITANJE DANA Jeste li ostali ustrajni u odricanju u korizmi?

Split: Sveta misa i obred pepeljenja u crkvi sv. Dujma
Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL
27.03.2024.
u 13:35

Naravno, kad si jednom ''prekršio'' korizmu, nekako je sve lakše prekršiti još jednom, pa još jednom sve dok se korizma ne pretvori u nešto što je bilo, pokušalo se i nije se uspjelo.

Korizma je važan period za vjernike koji traje 40 dana, tijekom kojih se odričemo poroka i vrijeme bi se trebalo provoditi što više u molitvi. Mnogi su iskoristili korizmu da smanje svoje ili se posve odreknu svojih loših navika, bilo da je riječ o alkoholu, cigaretama, slatkome, no rijetki su u stanju biti ustrajni do kraja.

Prvi tjedan je uvijek najlakši, ali kako vrijeme odmiče, mnogima se tih 40 dana čini predugo pa nije rijetkost kad netko od naših bližnjih poklekne i ipak zgrabi tu prekrasnu kockicu tamne čokolade koja sva zamamna stoji na stolu. Naravno, kad si jednom ''prekršio'' korizmu, nekako je sve lakše prekršiti još jednom, pa još jednom sve dok se korizma ne pretvori u nešto što je bilo, pokušalo se i nije se uspjelo.

Korizma se bliži kraju. Ove godine trajala je od 14. veljače pa sve do 28. ožujka. Iako smo uvjereni kako su mnogi konačno uspjeli odreći se svojih loših navika i slavit će najveći kršćanski blagdan malo mirnije duše, realnost govori kako sigurno ima onih koji su pokleknuli. A za one koji jesu, ništa strašno jer iduće godine dolazi nova prilika za bolji pokušaj.

 

Ključne riječi

Komentara 2

GH
GHyyyy7_
07:41 28.03.2024.

Kakve su to budalaštine? Koja je uloga u kršćanstvu odreći se cigarete? Ili alkohola? Ili čokolade? Ili seksa? Zašto se nitko ne diči da se 40 dana odrekao ogovaranja, laganja, vrijeđanja, lijenosti....?

RO
romobil
13:39 27.03.2024.

Odrekao sam se korizme....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije