Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mesožderke napadaju

Piranje na sjeveroistoku Brazila izgrizle najmanje 100 kupača

pirana
Davor Javorović/PIXSELL
27.09.2011.
u 23:06

Brazilci se nadaju kako će obogaćivanje mora tropskim ribama zaustaviti napade na ljude

Najmanje 100 kupača ozlijeđeno je u napadu jata piranja na plaži sjeveroistočne brazilske pokrajine Piaui. Vlasti pokušavaju uvjeriti kupače kako plaže i more nisu nesigurne, ali samo jedan pogled na ove mesožderne ribe čiji zubi bez problema mogu razderati ljudsko meso i svi njihovi napori padaju u vodu.

Ipak, najveći problem, javlja Discovery, koji muči brazilske vlasti je kako smanjiti prenapučenost mora piranjama. Proteklog vikenda 100 kupača zatražilo je liječničku pomoć nakon što su ih na lokalnoj plaži Terezine za pete i nožne prste izgrizle piranje.

Za sada su odlučili problem napada piranja riješiti dodavanjem tilapija (tropskih riba iz porodice ciklida) u staništa piranja nadajući se kako će njihov izlov smanjiti broj napada na ljude.

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar babas
babas
07:24 28.09.2011.

Glupani im daju hrane da se još bolje razmnožavaju,umjesto da ih izlove!

Avatar Idler 3
Idler 3
23:38 27.09.2011.

Kak riješit problem prenapučenosti mora....pa piranje su jestive, kaj ne >;-))

SE
serđo
14:21 29.09.2011.

eto novog prostora za hrvatski reklamni ulet - dođite na jadransko, more bez pirana i morskih pasa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije