Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na burzu

Pipe life potpuno gasi proizvodnju, bez posla ostaje 30-ak radnika

pipelife
kristina štedul fabac/pixsell
25.08.2010.
u 08:30

Svi detalji preseljenja, kao i procesa otpuštanja radnika, znat će se za mjesec dana, nakon završetka izrade plana za sljedeću godinu, tvrde u Pipe lifeu.

Proizvodni pogon tvrtke Pipe life, koji radi u prostorima nekadašnje ciglane na Ilovcu, zatvorit će se. Ostali tamo smješteni sadržaji i prodaja preselit će se u Kerestinec, zbog čega će dio radnika u Karlovcu dobiti otkaze. Potvrdili su nam to i u upravi tvrtke u Karlovcu.

Strateška odluka

– Informacije o preseljenju su točne, no taj proces je još uvijek u tijeku, uređuju se novi prostori, pa mnogi detalji nisu poznati još ni nama. Ono što je značajno je strateški stav grupacije o zatvaranju proizvodnje u Hrvatskoj. Naravno da je zatvaranje proizvodnje loša vijest, no to nema veze ni s Karlovcem, niti s Hrvatskom. Slična je situacija i u Mađarskoj, Rumunjskoj, Bugarskoj ili drugim zemljama u okruženju – komentirao je Damir Šturlan, direktor Pipe lifea.

Radi se novi plan

U tvrtki trenutačno radi 67 zaposlenika. Iako nova sistematizacija radnih mjesta, kao niti plan poslovanja u sljedećem razdoblju, nisu dovršeni, govori se da bi bez posla moglo ostati 30-ak ljudi. Riječ je o radnicima u proizvodnji te nekoliko djelatnika iz uprave.

– Zaista nam detalji cijelog procesa još nisu poznati, pa je teško govoriti napamet ili donositi paušalne zaključke. Plan za sljedeću godinu izrađujemo i imamo rok za predaju do 3. rujna. Nakon toga bit ćemo pametniji. Naravno, dobit ćemo i službeni stav uprave tvrtke. Za približno mjesec dana bit će jasni svi detalji preseljenja i zatvaranja proizvodnje, pa ćemo o svemu moći otvoreno razgovarati. Naravno da će i javnost biti pravodobno obaviještena – zaključio je Damir Šturlan.

Po sadašnjoj situaciji, Pipe life potpuno bi prestao s radom na Ilovcu, jer tamo ne bi ostao niti prodajni centar. Još je nepoznato tko bi mogo postati novi korisnik ili vlasnik objekata i pogona u kojima se do Domovinskog rata proizvodila opeka. O situaciji u Pipe lifeu i otpuštanjima u sindikatu ne znaju puno.

– Nažalost, u toj tvrtki nemamo sindikalnu podružnicu, pa sam o svemu doznao od novinara. Žalosno je da mi u Hrvatskoj nikako ne uspijevamo zadržati proizvodnju velikih tvrtki – rekao je Nikola Badovinac, povjerenik SSSH.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije