Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
revolucionarno

Pioniri u Hrvatskoj: Isprintali zdjelicu i spasili pacijenticu

robert kolundzic,operacija zdjelice,portal
Anto Magzan/PIXSELL
29.10.2013.
u 18:05

Umjesto amputacije, liječnici na čelu s profesorom dr. sc. Robertom Kolundžićem, pročelnikom Zavoda za kirurgiju zdjelice, u Engleskoj su isprintali dio zdjelice i ugradili ga Dubrovčanki

Liječnici iz KBC Sestre milosrdnice spasili su ženu iz Dubrovnika (66) koja je imala težak tumor zdjelice.

Umjesto amputacije, liječnici na čelu s profesorom dr. sc. Robertom Kolundžićem, pročelnikom Zavoda za kirurgiju zdjelice, u Engleskoj su, pišu 24 sata, isprintali dio zdjelice i ugradili ga Dubrovčanki. Ovaj revolucionarni zahvat prvi je put izveden u Hrvatskoj.

– Osmislili smo implantant po mjeri pacijentice koji je printan u Engleskoj u 3D tehnologiji. Iz pacijentičina smo organizma izvadili dio zdjelice zahvaćen tumorom, ugradili implantant i zdjelicu vratili na mjesto – kazao je Kolundžić čiji je tim u operacijskoj sali bio gotovo sedam sati.

>>'Muž mi je umro zbog štrajka'. Bolnica: Nije ga ni trebalo operirati

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije