Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nema dogovora

Piloti, stjuardese i aviomehaničari stupaju u štrajk 9. srpnja

Croatia Airlines
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/2
03.07.2018.
u 17:24

Sindikati namjeravaju štrajkati do ispunjenja njihovog zahtjeva, a to je sklapanje kolektivnog ugovora koji su oni predložili i predali upravi 6. travnja 2017.

Sindikat Organizacija radnika Croatia Airlinesa (ORCA) koji okuplja pilote, stjuardese i aviomehaničare hrvatskog nacionalnog avioprijevoznika je Upravi službeno najavio da će stupiti u štrajk u ponedjeljak, 9. srpnja u šest sati.

Kao razlog štrajka navodi se neprihvaćanje sindikalnog prijedloga kolektivnog ugovora. Zakonski uvjeti za organizaciju štrajka su pak ostvareni nakon što je 11. lipnja ove godine propalo mirenje. Kolektivni ugovor u CA je istekao prije 18 mjeseci. Prošle godine u kolovozu su sindikati također bili najavili štrajk usred turističke sezone zbog istog razloga, ali tada je uz medijaciju resornog ministra mora, prometa i infrastrukture Olega Butkovića dogovoreno da se nastavi primjena starog kolektivnog ugovora uz prihvaćanje nekih sindikalnih zahtjeva pa do štrajka nije na kraju došlo. 

Sindikati namjeravaju štrajkati do ispunjenja njihovog zahtjeva, a to je sklapanje kolektivnog ugovora koji su oni predložili i predali upravi 6. travnja 2017

U Upravi Croatia Airlinesa su već prije kazali da su sindikatima ponudili zadržavanje svih prava iz bivšega kolektivnog ugovora, povećanje plaća od 2,5 posto, isplatu 1000 kuna regresa i potpisivanje kolektivnog ugovora do kraja 2019., kao i mogućnost da se kolektivni ugovor potpiše do kraja 2018. te da se pregovori nastave nakon završetka ovogodišnje turističke sezone. Pri tome se tvrdili da sindikalni zahtjevi znače dodatni trošak za kompaniju od 32 milijuna kuna godišnje.     

Britanci proširuju Heathrow, a ovo je sedam najvećih aerodroma svijeta

Croatia Airlines
1/12
Ključne riječi

Komentara 12

LU
Lujo123
18:29 03.07.2018.

Od ovog lipnja učeničke svjedodžbe ne sadrže više pojmove otac i majka, kao niti njihova imena. Umjesto toga, ispod imena i prezimena učenika nalazi se broj (OIB). Također je maknuta kategorija spola. ------------------------------------------------------------------- anemični dezerter, podmukli demagog!!!!!

Avatar rubinet
rubinet
20:52 03.07.2018.

očito netko želi uništiti hrvatski ponos ,tvrtku CA......

GR
grebza
21:46 03.07.2018.

Klasičan hrvatski primjer kada država vodi firmu diletantski, neodgovorno i sa političkim kadrovima. Nestručnim.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije