Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
stručnjak

Piloti se nisu javili jer nije radila radioveza ili su bili onesposobljeni

Germanwings,mjesto nesreće
Foto: Reuters/PIXSELL
26.03.2015.
u 07:15

Instruktor letenja Boris Popović napominje da su to sve nagađanja

Jedna od većih enigmi kod pada Airbusa Germanwingsa jest zašto piloti nisu javili ništa što se događa s avionom iako su padali 18 minuta.

Instruktor letenja Boris Popović kaže, uz napomenu da su to sve nagađanja, da je moguće da nije radila radioveza ili su pak piloti bili onesposobljeni. Do prekida radioveze moglo bi doći u slučaju požara, a najgore je ako do toga dođe ispod pilotske kabine gdje su smješteni svi uređaji, veli Popović.

Piloti bi pak mogli biti onesposobljeni u slučaju pucanja vjetrobranskog stakla kad dolazi do eksplozivne dekompresije. Popović ne vjeruje da je riječ o terorizmu jer je avion predugo padao.

>>Našli i drugu crnu kutiju. Lufthansa ponudila financijsku pomoć obiteljima poginulih

>>Pilot heroj spasio 109 života jer je isključio računalo Airbusa Lufthanse

Komentara 3

Avatar Honduras
Honduras
08:20 26.03.2015.

a što ovaj "stručnjak" kaže kako se to avion sam od sebe tako lijepo spuštao ako su piloti bili onesposobljeni? autopilot sasvim sigurno nije bio programiran da avion spusti u alpe.

SA
sablja810
09:18 26.03.2015.

Istina je strasna, kako sada izgleda mjesto nesrece, navodno, i, upucuje na terorizam. Ali, crne kutije su pronadeni, pa cemo cuti, prikladnu storiju, firme, osiguranja, ali drzava, koje ce slagati, da se izbjegne panika. Najbolja, ali najskuplja linija, Swissair, bankrotirala je zbog 11/9 ! Panika i otkazani letovi, avioni nisu letili, i trosak neletenja, odveo ih je u bankrot. Toga se boje svi.

SE
segoivan
12:45 26.03.2015.

A gdje samo nadjete ove stručnjake majko moja mila

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije