Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nesvakidašnji potez

Pilot okrenuo avion za 360 stupnjeva da bi putnici mogli vidjeti polarnu svjetlost

Polarna svjetlost na norveškom nebu
Hinrich Bäsemann/DPA
01.03.2023.
u 10:54

Osoblje je prigušilo svjetla u kabini kako bi bolje vidjeli i kako bi doživljaj bio potpun. Fotografije i snimke tog događaja ubrzo su se proširile društvenim mrežama, a jedan od putnika na svom Twitter profilu zahvalio je pilotu i podijelio nekoliko fotografija.

Pilot na letu iz Reykjavika za Manchester učinio je jedan nesvakidašnji potez. Naime, nakon pola sata vožnje okrenuo je avion za 360 stupnjeva da bi putnici mogli vidjeti polarnu svjetlost, piše Independent. Osoblje je prigušilo svjetla u kabini kako bi bolje vidjeli i kako bi doživljaj bio potpun. Fotografije i snimke tog događaja ubrzo su se proširile društvenim mrežama, a jedan od putnika na svom Twitter profilu zahvalio je pilotu i podijelio nekoliko fotografija. 

"Otišao sam tamo kako bih uz polarnu svjetlost zaprosio djevojku tako da je bilo veliko iznenađenje što smo je ipak uspjeli vidjeti u avionu", rekao je i dodao kako je pilot učinio ovaj manevar da bi putnici s desne strane aviona, gdje su i oni sjedili, mogli uživati u prizoru. Ovaj pilot nije jedini koji je to napravio jer je istu stvar učinio i njegov kolega iz finske aviokompanije.

Ljudi diljem Ujedinjenog Kraljevstva bili su počašćeni rijetkim prikazom polarne svjetlosti tijekom protekle dvije noći, zahvaljujući kombinaciji geomagnetske oluje i relativno čistog neba bez oblaka, a zahvaljujući podvigu ovih pilota, pojavu su mogli vidjeti i putnici aviona.

VIDEO: Udar na novčanike građana: Cijena plina mogla bi rasti i do tri puta

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije