Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLETIO NA AUTOCESTU

Pilot: Prilikom slijetanja smo zapeli za ogradu, bilo je kritično

Mali sportski zrakoplov prisilno sletio na autocestu A6
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/17
17.08.2019.
u 17:14

Pilot je kazao kako je prvo htio sletjeti na polje, no odluka je pala na autocestu. Rekao je kako je ta odluka bila teška jer je 'promet na autocesti bio jako, jako gust'.

Mali sportski zrakoplov prisilno je sletio danas na autocestu A6 kod čvora Ravna Gora u pravcu Rijeke. Do slijetanja je došlo oko 10 sati.

Pilot Teodor Goričanec kazao je kako je prvo htio sletjeti na polje, no odluka je pala na autocestu. Rekao je kako je ta odluka bila teška jer je 'promet na autocesti bio jako, jako gust'.

- Pokušavao sam u svakom slučaju mirno i staloženo odletjeti taj let i, ovaj, pokušavajući naći neku rupu između vozila koja su se kretala po autoputu i nekako smo, evo, uspjeli. Na koncu konca imao sam potpuni otkaz motora i prvi zamišljeni prilaz nije mi uspio kako je trebao. Morao sam se jednostavno teškom mukom dovući i pokušati sletjeti iza ovih visokih prometnih znakova i prije ovog semafora - rekao je pilot i dodao da je drugi plan bio doći s druge strane no tamo su bile žice zrakoplova - rekao je Goričanec.

- Ja sam samo želio jednu stvar, da je kolegica koja je na školovanju cijela, bez ozljeda. Razmišljao sam samo o tome da nekog ne ozlijedim na autocesti, da nekog nemam na duši kasnije i da nam se avion prilikom slijetanja ne zapali - rekao je pilot.

Mali sportski zrakoplov prisilno sletio na autocestu A6 Mali sportski zrakoplov prisilno sletio na autocestu A6
1/17

Zrakoplov je uklonjen s autoceste te je promet normaliziran i pušten u obje prometne trake.

- Prilikom slijetanja smo zapeli za ogradu, bilo je kritično, to je bilo doslovno spašavanje. Uz sve rizične faktore prilikom slijetanja taj promet mi je bio najveći problem da nekoga ne ozlijedim - rekao je pilot, prenose 24 sata.

Ključne riječi

Komentara 14

SA
sargu123
17:21 17.08.2019.

Ako mogu Amer i Rus, možemo i mi! Svaka čast!

VO
vorda400
17:35 17.08.2019.

Na autocestu i to udarni vikend svaka čast

DU
Deleted user
18:17 17.08.2019.

Tip je genij. Čak ga je i parkirao uz sam rub, da oslobodi ostatak ceste. Svaka čast!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije