Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVOIZGRAĐENI CENTAR

Piletić otvorio Obiteljski centar u Koprivnici: 'Želimo sustav koji je otvoren promjenama'

Foto: Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike
1/4
12.05.2023.
u 14:20

Nova zgrada izgrađena je u sklopu projekta vrijednog više od 920.000 eura, od čega je više od 727.000 eura financirano iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić otvorio je u Koprivnici novoizgrađenu zgradu Obiteljskog centra, Područne službe Koprivnica.

Obiteljski centri su novim Zakonom o socijalnoj skrbi izdvojeni od dotadašnjih centara za socijalnu skrb, danas Hrvatskog zavoda za socijalni rad, kao samostalna ustanova, s ciljem jačanja usluga za obitelji na razini lokalne zajednice, istaknuo je ministar i dodao da će u novoj zgradi stručnjaci iz sustava socijalne skrbi pružati usluge savjetovanja i edukacije, ali i usluge psihosocijalnih tretmana radi prevencija nasilja u obitelji i obiteljske medijacije.

- Međusobnom suradnjom i koordinacijom ustanova socijalne skrbi, jačanjem rada stručnjaka i poboljšanjem kvalitete postupanja i pružanja usluga krajnjim korisnicima, želimo stvoriti sustav koji je otvoren promjenama - rekao je Piletić. Nova zgrada izgrađena je u sklopu projekta vrijednog više od 920.000 eura, od čega je više od 727.000 eura financirano iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Za građevinske radove rekonstrukcije zgrade osigurana su i dodatna sredstva iz državnog proračuna u iznosu više od 193.000 eura. 

>> VIDEO Postrojba interventne policije ispred Vlade: Plenković i ostali članovi jutros su dobili prijetnju

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije