Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nesreća u Istri

Pijani Nijemac se gumenjakom zabio u hrvatsku brodicu, troje djece ozlijeđeno

pomorska policija
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
04.08.2018.
u 15:38

Šestogodišnja djevojčica zadržana je u bolnici na promatranju dok su njena 9-godišnja sestra te 9-godišnji dječak nakon liječničkog pregleda pušteni iz bolnice

Troje je djece ozlijeđeno u pomorskoj nesreći, odnosno u sudaru brodica koje se u petak navečer dogodilo u marini Vrsar, potvrdila je u subotu poslijepodne Policijska uprava istarska.

Nesreća se dogodila sinoć oko 22,50 sati,  kada se 51-godišnji njemački državljanin, vozeći gumenu brodicu "Bolero 375p" s upaljenim reflektorom prema izlazu iz luke Vrsar iz još neutvrđenih razloga frontalno sudario s brodicom "Bayliner 2659 rendezvous", kojom je upravljao 60-godišnji hrvatski državljanin, a koja je uplovljavala u marinu.  

U trenutku sudara na gumenoj brodici "Bolero 375p" nalazili su se putnici iz Njemačke - i to 47-godišnjak te petero djece koji su prilikom udara pali u more. Na drugom plovilu u trenutku nesreće nalazilo se dvanaest osoba, od kojih nitko nije ozlijeđen.

Djeca su izvučena iz mora, pri čemu je njih troje ozlijeđeno i prevezeno u pulsku Opću bolnicu.

Kako Hina u subotu doznaje od ravnateljice bolnice u Puli dr. Irene Hrstić,  6-godišnja djevojčica zadržana je u bolnici na promatranju dok su njena 9-godišnja sestra te 9-godišnji dječak nakon liječničkog pregleda pušteni iz bolnice.  

Vozači plovila su alkotestirani kojom prigodom je kod njemačkog državljanina utvrđeno da je bio pod utjecajem alkohola (1,00 g/kg), navodi policija.

Istraga je u tijeku, a daljnje kriminalističko istraživanje, s obzirom da je riječ o pomorskoj nesreći, preuzela je Lučka kapetanija, priopćeno je iz PU istarske.

Komentara 10

Avatar white socks
white socks
17:37 04.08.2018.

Sinkopa! Pustite švabu nije kriv kao ni Tomo.

PR
prajdali100
21:34 04.08.2018.

Da nije Tomin kum zvani sinkopa ?

Avatar maxist
maxist
16:28 04.08.2018.

prva informacija o alkoholu 1,78...ali vidim smanjuje se ....rapidno trijezan a do murje 0,0..? koliko kn za -0,10 ?? presaugao pa presušio......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije