Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
850 EURA KAZNE

Pijan skrivio prometnu: 'Toliko od jednog gemišta? Nemoguće!'

Koprivnica: Svakodnevni zadaci prometnih policajaca PU koprivni?ko-križeva?ke
Foto: Marijan Susenj
1/2
27.03.2024.
u 19:05

Muškarac se na sudu branio da uopće nije kriv. Kaže da je za prometnu nesreću kriva vozačica, koja je, tvrdi 62-godišnjak, naglo smanjila brzinu te se vozila posred kolnika.

Muškarac (62) pijan je skrivio prometnu nesreću pa je završio na sudu, na kojem se usprotivio rezultatima alkotesta. Prema presudi, 62-godišnjak je početkom prosinca u 15:40 u Zagrebu upravljao osobnim automobilom kolnikom Ulice Nike Grškovića u smjeru sjevera te dolaskom do Ulice Aleksandra Alagovića nije držao potreban razmak kada se kretao iza drugog vozila.

"Tako je prednjim lijevim dijelom vozila naletio na stražnji desni dio osobnog automobila kojim je upravljala vozačica, a koja se u trenutku prometne nesreće kretala ispred vozila okrivljenika, istim kolnikom u istom smjeru, kojom prilikom je nastala materijalna šteta. Osim toga, muškarac je upravljao osobnim automobilom iako je imao 1,24 g/kg alkohola, što je utvrđeno alkotestiranjem", naglasila je sutkinja u presudi donesenoj ovih dana, piše Danica.

Muškarac se na sudu branio da uopće nije kriv. Kaže da je za prometnu nesreću kriva vozačica, koja je, tvrdi 62-godišnjak, naglo smanjila brzinu te se vozila posred kolnika. "Nakon prometne bio sam alkotestiran i alkotest je izmjerio 1,24 promila, ali to ne može biti točno jer sam prije toga popio samo jedan gemišt, i to oko 10:30"", uvjeravao je 62-godišnjak.

Nakon što mu je sutkinja predočila policijski zapisnik o ispitivanju prisutnosti alkohola u kojem stoji da je policajcu tada izjavio da je popio nekoliko gemišta prije prometne, 62-godišnjak je kazao da to uopće nije istina. Na sudu je svjedočio i policajac, koji je istaknuo da je "napisao u zapisniku onako kako mu je 62-godišnjak rekao, odnosno da je popio nekoliko gemišta, a zadnje piće da je popio oko 15 sati".

VEZANI ČLANCI:

"Ostajem u cijelosti kod tog zapisnika i svojih riječi", nije se dao smesti prometni policajac koji je bio na mjestu prometne nezgode. Sutkinja je 62-godišnjaka zbog toga na kraju proglasila krivim i kaznila ga sa 850 eura. Osim toga, mora platiti i 30 eura troškova postupka. Presuda je nepravomoćna.

GALERIJA Znate li koja je rijeka najhladnija na svijetu? Teče i kroz Hrvatsku

Koprivnica: Svakodnevni zadaci prometnih policajaca PU koprivni?ko-križeva?ke
1/10

Komentara 2

TH
than
21:47 27.03.2024.

Bog'te, ovaj se žalio i još i lagao na sudu i dobio 30 € troškova, ja niti udario u ikoga, niti se nisam žalio, čekao da mi samo pošalju "razglednicu" i dobio 80 € troškova. Hahahaha. O živote. Ubuduće, obveznoo se žaliti, jer u ovoj državi uvijek na**** pošteni.

JO
JOZO
21:06 27.03.2024.

Čovjek može biti rezistentan na alkohol i bez posljedica normalno reagirati mada prekoračuje normu i to bi u nekim slučajevima trebalo uzeti u obzir mada po propisima ne vjerujem da je to ostvarivo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije