Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kod omiša

Pijan pucao i prijetio supruzi, u kući mu našli top, kubure, streljivo...

Foto: PU splitsko dalmatinska
28.05.2024.
u 13:02

Osumnjičeni je time ostvario obilježja kaznenih djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, nedozvoljenog posjedovanja, izrade, nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari te prijetnje i nasilja u obitelji

Omiška policija je od muškarca (67), koji je pod utjecajem alkohola pucao iz vatrenog oružja i prijetio supruzi podnijela nekoliko kaznenih prijava te oduzela pušku, streljivo, kubure pa čak i top, doznaje se u splitskoj policiji. Krajem prošlog tjedna policija je dobila dojavu o pucnjavi nakon čega su krenuli u potragu za počiniteljem kojeg su pronašli isti dan, a kako je bio pijan jer mu je izmjereno 2,65 g/kg alkohola u krvi, smješten je u posebnu prostoriju do otriježnjenja. 

Kada se otrijeznio nad njim je počelo kriminalističko istraživanje tijekom čega su pretražene prostorije koje koristi. Policajci su među ostalim tamo pronašli i oduzeli automatsku pušku, četiri pripadajuća spremnika sa 75 komada streljiva, ručno izrađen top u funkciji s barutom, kuglama i kapislama, 19 komada streljiva i dvije kubure.

Osim toga od 67-godišnjaka je oduzeta i zračna puška s optikom i kutija s dijabolama koje je posjedovao bez dozvole. Tijekom istraživanja je utvrđeno da se 26. svibnja nasilnički ponašao prema supruzi, prijetio joj vatrenim oružjem i ispred kuće ispalio nekoliko hitaca u zrak.

Osumnjičeni je time ostvario obilježja kaznenih djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, nedozvoljenog posjedovanja, izrade, nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari te prijetnje i nasilja u obitelji radi čega je u ponedjeljak nakon dovršenog istraživanja uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku.

Zbog pronađene zračne puške i dijabole protiv 67-godišnjaka će nadležnom Općinskom prekršajnom sudu biti podnesen optužni prijedlog iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, rekli su u splitskoj policiji.

GALERIJA Supruga Ivana Turudića nosi torbu od 1400 eura

1/14
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije