Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEPRAVOMOĆNA PRESUDA

Pijan i nadrogiran skrivio nesreću u kojoj je poginula djevojka: Dobio 4 godine i 8 mjeseci zatvora

Zagreb: Prometna policija kontrolira vozače povodom Martinja
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/2
19.11.2020.
u 16:43

Kao olakotne okolnosti cijenile su se korektno držanje na sudu, ranija neosuđivanost, obiteljske prilike, kao i to da oštećena obitelj nije zainteresirana za kazneni progon, niti je zatražila naknadu štete.

U Splitu je danas nepravomoćno osuđen na četiri godine i osam mjeseci zatvora 29-godišnji F. J. koji je prije dvije godine pijan i drogiran skirivio prometnu nesreću u kojoj je poginula njegova 22-godišnja djevojka. 

Njemu je nakon nesreće koja se dogodila 8. prosinca 2018. godine izmjereno  1,78 promila alkohola, a u krvi je utvrđena prisutnost marihuane i amfetamina. Tijekom vožnje u smjeru Trilja prema Sinju, okrivljeni je izgubio kontrolu nad Golfom, izletio je s ceste, udario u zaštitnu metalnu ogradu i odbio se na rasvjetni stup. Zbog siline udarca s vozila su ispala stražnja lijeva vrata, a 22-godišnjakinja je ispala iz auta te zadobila teške ozljede zbog kojih je i preminula. 

Vještanjem je utvrđeno da je okrivljeni vozio 90 kilometara na sat, što je bilo 30 kilometara na sat više od ograničenja. Kriminalističko istraživanje utvrdilo da je vozio iako mu je vozačka dozvola istekla. 

Okrivljeni u svojoj obrani je naveo kako se osjećao psiho-fizički sposobnim za vožnju i da nije konzumirao droge tog dana, već dva dana ranije, kada je slavio rođendan. Sudsko vijeće zaključilo je da je 29-godišnjak djelo počinio s neizravnom namjerom, kada je pijan i drogiran sjeo za volan svjestan da može druge ugroziti. 

- Nije se trebao upuštati u vožnju. Okrivljeni se sam doveo u ovakvo stanje, prihvaćajući posljedice - zaključila je sutkinja Višnja Strinić, piše Dalmatinski portal. 

Kao olakotne okolnosti cijenile su se korektno držanje na sudu, ranija neosuđivanost, obiteljske prilike, kao i to da oštećena obitelj nije zainteresirana za kazneni progon, niti je zatražila naknadu štete. 

Okrivljenom je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja svim kategorijama motornih vozila u trajanju od pet godina, a produžena mu je i mjera opreza, redovitog javljanja u Policijsku postaju u Sinju, jednom tjedno.

Komentara 5

TO
Tonto
07:37 20.11.2020.

Da je Kamenićki dobio bi uvjetnu...

BF
bf22
17:34 19.11.2020.

ahahahahha,j***ebo nas onaj tko nas je primio u EU sa ovakvim pravosuđem...

Avatar drug Joža
drug Joža
16:54 19.11.2020.

Sud je uzeo u obzir kao olakšavajuću okolnost da mu je to tek prvo ubojstvo te mu se sud ispričao na neugodnostima i uznemiravanju. Hrvatske ceste bi mu trebale platiti popravak auta jer je njihov kamen oštetio njegovo vozilo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije