Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POTJERA U DVIJE ŽUPANIJE

Pijan bježao policiji, prošao na crveno na dva semafora, selima jurio 150 km na sat...

policija ilustracija
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/3
02.03.2021.
u 10:37

Nakon potjere policajci su 26-godišnjem mladiću izmjerili 1,99 promila alkohola u krvi i utvrdili da je vozio bez ispravne vozačke dozvole kao i s zabranom upravljanja motornim vozilima.

Policija je u nedjelju u Varaždinskoj i Koprivničko-križevačkoj županiji lovila 26-godišnjeg vozača Opel Corse koprivničkih registarskih oznaka.

Policajci su ga neuspješno pokušali zaustaviti na ulazu u Ludbreg, a tijekom potjere je na dva raskrižja namjerno prošao na crveno svjetlo na semaforu, vozio u zabranjenom smjeru u kružnom toku, pretjecao kolonu vozila na pješačkim prijelazima, a kroz naseljena mjesta gdje je ograničenje 60 km/h jurio  je brzinom od 150 km/h. Uspjeli su ga zaustaviti tek uz pomoć policijskih službenika Policijske uprave koprivničko-križevačke u selu Draganovec.

Nakon potjere su mu uspjeli izmjeriti 1,99 promila alkohola u krvi, a utvrđeno je da je vozio bez položenog vozačkog ispita, sa zabranom upravljanja motornim vozilima kao i zabranom polaganja vozačkog ispita u roku od dvije godine. Uhitili su ga, oduzeli mu auto te ga zadržali u prostorijama PU Koprivnice do otrježnjenja.

Mladić je jučer priveden na Općinski sud u Koprivnici gdje je za počinjene prekršaje na području PU koprivničko-križevačke kažnjen s 15.600 kuna i kaznom zatvora u trajanju od 60 dana, a izrečena mu je i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od dvije godine. Prijete mu maksimalne kazne -  83.000 kuna ili kazna zatvora u trajanju do 120 dana, te izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju do 18 mjeseci.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Cornelius
Cornelius
14:05 02.03.2021.

Ma jadni "brazilac", pa skoro čitavu mjesečnu socijalu bude moral dati za kaznu. Ostalo bu mu tek za gajbu-dve piva. Ova Hrvatska uopće ne poštuje manjine, pupavac i kajtazi nas pod hitno trebaju tužiti u Brisel.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije