Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pietro Parolin:
Povratak na članak

'Još vrijedi metafora rijeka o susretanju naroda i Katoličke i Pravoslavne crkve'

Da vjera i život ne bi išli jedno pored drugog i uvijek bili odvojeni, potrebno je vjernike motivirati i potaknuti da ostanu dosljedni vjeri koju ispovijedaju, rekao je kardinal Parolin

Komentari 10

Avatar anakin2lego
anakin2lego
19:31 30.10.2017.

.Ima jedna velika ironija u Crkvi. .......... . Koliko znam svecenici vecinom sebe smatraju Božjim pastirima,a nakon rata kada su se mnogi prebacili iz SK u vjernike-katolike,govorili su da su se "izgubljene ovcice vratile u stado"............ . Ako se uzmee da su ovce,recimo najgluplje,ali vrlo korisne životinje,jer nije bez razloga"ideš kao ovca na klanje",i s druge strane stado slijedi ovna............,a ovan magarca........,ako je pastir ima magarca,.......nije ni cudo da Nas svecenici zovu stadom,...........a kada trebaju dodati metaforu,uvijek spomenu izgubljenu ovcu,ali baš uvijek. .......................Svakom tko razmišlja svojom glavom,trebalo bi biti jasno da ocito u Hrvatskoj živi 86% ovaca,i ako pastir kaže da je sunce crno,svi zajedno ce zablejati sunce je crno,i nažalost nece vjerovati svojim ocima,vec pastirovim.

VL
NE
nemanatrag
20:39 30.10.2017.

Sastala se laža i paralaža...

VL
KA
kajinx
18:54 30.10.2017.

Ne vjeruj trofaznima ni kad darove nose!

VL
Avatar anakin2lego
anakin2lego
19:01 30.10.2017.

Hrvatski narod se napokon mora organzizirati prestati biti ropotarnica Vatikanskih acivilizacijskih i srednjevjekovnih ideja. . U cijeloj civiliziranoj Europi crkva gubi moc, samo još kod nas uspijeva ispuniti naslovnice novina svojim bljezgarijama. Stoga, molim urednike V.L i ostalih svjetovnih medijaja u Hrvatskoj da vec jednom ove kreature prepuste njihovim ideološkim anzinima poput Glasa Koncila i Zvona . gdje im je i mjesto...!! ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, Hrvatska je Republika...nije Katolistan i nikad nece biti..!!

VL
MA
Malenkost
18:46 30.10.2017.

Oha! citiram"Antunu Škvorčeviću, za strpljivi rad ... stalni članovi Mješovite komisije hrvatskih i srpskih stručnjaka za ponovno razmatranje lika blaženog kardinala Alojzija Stepinca. - To je bila gesta od velike ekumenske vrijednosti prema našoj pravoslavnoj braći. Drago mi je štoo ste priveli taj posao kraju s radošću i nadom u dublju slogu, u zajedničkoj predanosti svjedočenju vjere u Krista Gospodina i zajedničkom htijenju da kročite zajedno prema željenom jedinstvu. Ne dopustimo da bude uzaludna ponuda pomirenja koju ono nosi sa sobom, " Dakle proces Kanonizacije nije na vidiku. Ovo je u "vatikanskom zargonu" blago receno ismijavanje procesa Kanonizacije, umotan u komplicirane "bratske i vjeske" ljubazne i gotovo sluzno-ljigave recenice koje nista ama bas nista ne kazu a kamoli definitivno doricu, , samo omotavaju verbalno. Jadno, Kaptol pati, zanju to u HR Crkvi. Mislim da ce skriveni od javnosti pri molitvi skrgutati zubima, tajno, misleci da ich Svemoguci nece dokuciti. Cekaj, strpi se, skoro smo dosli do kraja- slicno se zbori i o Lustraciji. Vjernici vjerujte, ne sumnjaj, vjeruj, jednoga dana, kao i moj otac, umro je s neispunjenim zeljama, razocaran. Zbogom u HR.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.