Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NERECIPROCITET

Picula ponovno upozorio da građani Hrvatske trebaju vize za SAD

Tonino Picula
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
27.02.2014.
u 15:17

Picula je ujedno podržao prijedlog Komisije da se građanima Moldavije s biometrijskim putovnicama ukinu vize za ulazak u Schengenski prostor

Zastupnik u Europskom parlamentu Tonino Picula danas je još jednom upozorio na na vizni nereciprocitet zemalja članica Europske unije prema trećim zemljama, koje ne trebaju vize prilikom ulaska u EU, ali obratno ne vrijedi, u sklopu zajedničke rasprave o viznoj politici EU-a.

"Želim pred predstavnicima Komisije i Vijeća, još jednom istaknuti SAD kao konkretan primjer čiji građani bez vize mogu posjećivati sve zemlje Unije, dok građani pet zemalja članica, uključujući i Hrvatsku, prilikom posjeta Americi trebaju vize", rekao je Picula.

Picula je ujedno podržao prijedlog Komisije da se građanima Moldavije s biometrijskim putovnicama ukinu vize za ulazak u Schengenski prostor. Moldavija je svoj vizni režim prema EU liberalizirala još 2007, pa je vrijeme, smatra Picula, da Unija odgovori pozitivnom mjerom.

Povjerenica za unutarnje poslove Cecilia Malmström kazala je da je Komisija zadovoljna što je reciprocitet dostignut za veliku većinu članica EU, te da koristi svaku priliku u kontaktima s američkim i kanadskim vlastima kako bi naglasila svoju zabrinutost oko preostalih slučajeva nereciprociteta.

>> EK SAD-u: Imate šest mjeseci da Hrvatskoj ukinete vize!

Komentara 2

ŽU
žuna
16:00 27.02.2014.

e druže picula<; ovo kad riješiš, da ne trebamo vize za SAD, odmah će otvoriti 100.000 radnih mjesta! Tako se brine za građane države koji te plačaju; koliko ono??7000 eura? Bljakkkk

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije