Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Pićanci zasuli pozivima predsjedničke kandidate zbog Rockwoola

Sve strane sukobljene oko tvornice kamene vune u Pićnu zvale su predsjedničke kandidate, a odazvao se samo Jučević na poziv načelnika općine. Drugi kandidati nemaju vremena.
10. prosinca 2009. u 14:54 5 komentara 4 prikaza
Damir Kajin
Foto: Goran Kovačić

Sa sukobom između građana općine Pićan u Istri i tvornice kamene vune Rockwool upoznato je svih 12 predsjedničkih kandidata. Prvi je poziv kandidatima uputio načelnik općine Ivan Franković, potom tehnički direktor Rockwoola Marco Boi i najzad zelena udruga “Naša zemlja”.

Načelnik općine i sam je prijavio početkom tjedna, nakon intervencije 15-ak građana, gust dim i smrad iz tvornice pa je pozvao kandidate da tvornicu natjeraju da ne zagađuje.

Udruga “Naša zemlja” još je radikalnija i traži da ih predsjednički kandidati podrže u zahtjevu da se tvornica zatvori. Tehnički direktor Rockwoola Marco Boi, pak, predsjedničkim kandidatima podastire brojke, kako kaže, vrijedne geenfield investicije, a upozorava da je tvornica bila pod povećalom čak 50 inspekcijiskih nadzora.

Do sada je na poziv odgovorio tek Josip Jurčević koji je posjetio općinu i načelnika. Ostali su se kandidati opravdali, pa i Istranin Damir Kajin koji kaže da nema vremena u predizbornoj kampanji, ali da između Rockwoola i građana Pićna bira interese građana.

Slunj: Gotovina, Markač i Krstičević nazočili vojnoj vježbi Velebit 18
NEPOZNATA EPIZODA IZ ŽIVOTA TOME MEDVEDA
'Tog je dana u Primišlju poginuo vaš brat, srpski, i moj brat, hrvatski vojnik'
Tri dana Zagreba i okolice za obitelj
IZLETI
Tri dana Zagreba i okolice za obitelj: Lovite tartufe, doznajte sve o legendarnim coprnicama i zmajevima te špiljskom nakitu
  • stipe11:

    Za Zapadnu Hrvatsku! Da LIJEPA ostane NAŠA! MIROSLAV TUĐMAN HRVATSKI PREDSJEDNIK

  • Vukovar91:

    Picanci ce postati Pickanci ako se umjesa Kajin..onda su naj..Tu izlaza nema!

  • poduzetnik:

    Jedini istinski ,neovisni predsjednicki kandidat jeste JOSIP JURCEVIC. Covjek sa srcem na pravoj strani koje kuca za Hrvatsku i koji je jedan od nas. Covjek koji nema potrebe \"da pere ruke\" jer ih nije ni uprljao. On budi nadu sa ... prikaži još!sa svojim cistim i zdravim umom, da ce doci vrijeme kada ce se nasa djeca sa ponosom izjasnjavati kao Hrvati.