Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Ivanišević bi gradio stanove, Zepter neboder, a Štimac trgovački centar

Ivaniševićevi traže da se njihov prostor prenamijeni za stanove
03. lipnja 2015. u 20:45 15 komentara 14331 prikaza
kolaž Ivanišević, Zepter, Štimac
Foto: Pixsell
Pogledajte galeriju 1/7

Grad Split započeo je postupak izmjene Generalnog urbanističkog plana (GUP) koji je donesen još 2006. godine. Stiglo je čak 580 zahtjeva za promjene te je Gradsko vijeće na tematskoj sjednici prihvatilo inicijativu za pokretanje postupaka za izradu izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja (PPU) i GUP-a Splita. Najavljena legalizacija bespravne gradnje u park-šumi Marjan digla je najviše prašine u javnosti, a ništa manje zanimanja ne izazivaju ni poduzetnički projekti.

Plutajuća crpka

Goran Ivanišević, odnosno njegova majka, uputio je zahtjev da se njihov prostor u Duilovu, predviđen za gradnju sportskog centra, prenamijeni za stanogradnju. Evidentno je kako wimbledonski pobjednik nema namjeru u svom gradu otvoriti teniski centar, što je obećao kada je svojedobno zbog njega promijenjen GUP kako bi mu se omogućila gradnja kuće na Marjanu koju je poslije toga prodao.

Nije Ivanišević jedini splitski sportaš koji bi gradio. Nogometaš Igor Štimac traži da mu se na Bilicama omogući gradnja trgovačko-poslovnog centra, a Nenad Pralija uputio je zahtjev za prenamjenom sportsko-rekreacijske zone na Trsteniku za gradnju stambeno-poslovnog objekta. Braća Slaven i Jozo Žužul, poduzetnici i vlasnici HNK Split, izmjenu GUP-a traže zbog projekta "Ruža Hrvatska". Žele graditi novi stadion na Brodarici, ali i 250 stanova.

Milijarder Philip Zepter gradio bi neboder s osam katova i podzemnim garažama nedaleko od Jokera, a Hrvoje Marušić, poduzetnik i vijećnik HDZ-a, traži prenamjenu u Ulici moliških Hrvata kako bi mu se omogućila gradnja sadržaja javne i društvene namjene. Splitski poduzetnik Slobodan Ljubičić želi u Slatinama, na samom vrhu Čiova, u sklopu svoga megaprojekta "Fumija Resort" izgraditi dva terena za golf. Paško Rajčić, vlasnik tvrtke "Antonio trade", širio bi City Centar one, i to za 15 tisuća kvadrata, a u sklopu toga na Mejašima bi se gradio i dom za starije i nemoćne sa suvremenom poliklinikom.

'29.01.2011., Dom sportova, Zagreb - U press centaru odrzano je izvlacenje zdrijeba glavnog turnira PBZ Zagreb Indoors 2011. Goran Ivanisevic. Photo: Marko Prpic/PIXSELL' na čekanju Ivanišević bi gradio hotel, Split oklijeva u mijenjanju GUP-a legalizacija Rješenjima protiv bagera Otkrivamo koliko je zarađeno na legalizaciji i koji grad je imao najviše koristi!

Zahtjeve za novu gradnju predali su i vodeći splitski građevinari Ivo Ora, odnosno "Ora-mont", Marina Wallner, odnosno "Elanija", te Zvonko Kotarac i njegov "Dal-koning". Arhitekti Nenad Mikulandra i Nikola Bašić izmjenu GUP-a traže zbog projekta "Splitorina", nautičkog grada u poljudskom akvatoriju, a "Lukoil" bi do sportske lučice Spinut napravio plutajuću benzinsku crpku...

U odluci i legalizacija

Gradonačelnik Ivo Baldasar će, nakon provedene procedure, Gradskom vijeću dostaviti na usvajanje prijedloge odluka koji će obuhvaćati zahtjeve građana, poduzetničke inicijative, legalizaciju bespravne gradnje unutar park-šume Marjan te između dviju bolnica i Kampusa, kao i realizaciju projekta bedema Contarini.

igra | Autor : VL Foto: VL

krađa
Uhvaćen na djelu
Postavio kameru kako bi otkrio tko mu krade stvari iz ulaza, ali ovog lopova nije očekivao
PET FAZA SNA
Jeste li se ikad zapitali zašto spavate više od osam sati, a nenaspavani ste?
 • Avatar Melankolija
  Melankolija:

  Interesantno, niko od njih nebi gradio na gradjevinskom zemljistu? Volite Hrvatsku?

 • Malenkost:

  Vecina sporatsa koji zarade destke miliona Eura - nakon desetak - petnaest godina postaju opet bijednici- i to ne samo u HR.

 • Zagor:

  Au... nešto mi poznat scenarij.... iz zagreba..... ovaj put idemo nasamarit split... dakle 2003 .... hdz preuzima vlast.... grade se stanovi soping centri hoteli i ostale kruha traži zgrade.. poslije na naplatu... loša procjena pa prazni stanovi.... soping centri zjape ... prikaži još!jape zabravani... mandy centar.... ili king kross koji se izvukao za dlaku..... razne tkalče ili još gore prebendarski vrtovi..... krah na milion stanovnika.... split sa 150000 tisuca ima valjda potencijal... dajte ljudi imate li vi ideja ikakvih....