Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CIJEPLJENJE

Pfizer proizveo više od 70 milijuna doza cjepiva, u 2021. cilj im je dvije milijarde doza

Vials of coronavirus disease (COVID-19) vaccine candidate BNT162b2 are sorted at a Pfizer facility in Puurs
Foto: PFIZER/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/4
12.01.2021.
u 17:36

"Na kraju posljednjeg tjedna u 2020., mi smo već proizveli više od 70 milijuna doza, a od toga pustili na tržište 50 milijuna, jer prije distribucije treba obaviti kontrolu kvalitete", rekao je Bourla za CBS

Pfizer i njegov njemački partner BioNTech su do kraja 2020. proizveli više od 70 milijuna doza cjepiva protiv covida-19, objavio je u utorak izvršni direktor Pfizera Albert Bourla.

"Na kraju posljednjeg tjedna u 2020., mi smo već proizveli više od 70 milijuna doza, a od toga pustili na tržište 50 milijuna, jer prije distribucije treba obaviti kontrolu kvalitete", rekao je Bourla za CBS.

BioNTech je u ponedjeljak objavio da su dvije kompanije povećale ciljanu proizvodnju u 2021. s 1.3 na dvije milijarde doza, s obzirom da su otvorile nove proizvodne linije i da se iz jedne bočice može izvući više doza cjepiva.

 

>> VIDEO Alemka Markotić: Strpimo se još dok je hladno, da se onda u proljeće i ljeto vratimo normalnijem životu!

Ključne riječi

Komentara 3

DU
Deleted user
17:55 12.01.2021.

Pitanje svih pitanja,sa kojim brojem množiti za početak dvije milijarde da dobijemo dolare,iskreno već se puno toga samo pojasnilo😁

Avatar Zagytesla
Zagytesla
03:07 13.01.2021.

Čitam jutros na google kako ostatku stanovništva tj. RADNO SPOSOBNIMA pripremaju cjepiva i kako se to mora obaviti do 2mjeseca za sve RADNO SPOSOBNE hehehhe baš me zanima koja vrsta prisile će se koristiti.Ja samo znam da me ŽIVA nitko neće u GROM STJERATI .Tko će to pokušati naići će na žestog otpor kod mene bar.Cijepiva me nikakva ne zanimaju jer sa zdrav i tako već evo ima 50 i kusur godina.To što oni žele napraviti nas takve bolesnima je njihova bolest u glavama a samo naivni i budale nasjedaju na tako neto.Sretno takvima i onima koji će se procjepiti meni to svakoako ne treba.NE HVALA

DU
Deleted user
19:55 12.01.2021.

Upravo tako i 10 milijardi na računu s poslje toga u privatne ruke

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije