Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SABOR

Petrov: Kozmetiku ograničite na područje toaleta

Božo Petrov
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
06.03.2018.
u 11:05

Branimir Bunjac iz Živog zida osvrnuo se na usporavanje rasta BDP-a ustvrdivši kako se Hrvatska vratila u recesijske trendove.

Saborski zastupnici ovotjedno su zasjedanje započeli dan ranije nego inače, a početak radnog dana iskoristili su kako bi nakon stanki progovorili o aktualnim temama. Iako nema klub, pa znači ni pravo na stanku, Ivan Lovrinović uz Promijenimo Hrvatsku zamolio je predsjedatelja Sinišu Hajdaša Dončića da umjesto njega pročita pitanje za predsjednika Sabora koje zanima građane. Iako mu to nije odobreno, on je pitanje ipak postavio.

- Zašto godinu i pol dana ne dolazi na dnevni red točka o izvještaju HNB-a. Tko štiti guvernera od negativnih kritika i neugodne rasprave u Saboru? Zašto predsjednik Sabora skriva tu temu izuzetno važnu za građane – zanima Lovrinovića.

SDP-ovog Peđu Grbina zanima zašto postoji Ministarstvo državne imovine.

- Što će nam Ministarstvo državne imovine kada ministar ne zna ništa o jednoj od najvećih tvrtki koje su još uvijek u hrvatskom vlasništvu? Tvrtki čiju je privatizaciju premijer najavio još prije više od godinu dana? - pita Grbin, očito govoreći u HEP-u. Podsjeća da Hrvatska uopće nema Strategiju upravljanja državnom imovinom, te da nema niti jedan dokument koji bi regulirao kako se upravlja državnom imovinom, što ćemo prodati, što nećemo, a odluke se donose... Ukazuje na najavljenu nacionalizaciju Ine, privatizaciju HEP-a, probleme s Petrokemijom, ali i Uljanikom koji traži 2 milijarde kuna od države.

- A što radi ministarstvo? Ponaša se kao agencija za prodaju nekretnina i prodaje državne stanove i to u trenutku kada imamo problem sa zaštićenim najmoprimcima. Ministarstvo se pokazalo potpuno nepotrebnim. Dobili ste vlast, ali ne i vlasništvo. Počnite raditi – pozvao je Grbin vladajuće.

Branimir Bunjac iz Živog zida osvrnuo se na usporavanje rasta BDP-a ustvrdivši kako se Hrvatska vratila u recesijske trendove.

- Hrvatska je 8 godina bila u recesiji i nije nikakva mudrost za shvatiti da smo imali priliku za rast da smo se ponašali malo odgovornije nego ova Vlada. Htio bih reći vladajućoj većini nešto dobronamjerno. Morate shvatiti da vas na životu mogu održati rezultati Vlade. Imate najniži rejting otkad je formirana vlada, izgubili ste petinu birača u roku samo 16 mjeseci, vrijeme je da se trgnete i počnete baviti onim što građane najviše muči – rekao je Bunjac.

Čelnik Mosta Božo Petrov pozvao je zastupnike vladajuće većine da podrže Mostove zakonske inicijative, poput zakona iz resora pravosuđa kao i zakon o mikrosolarima.

- Jure je 2009. dobio zabilježbu općinskog suda da duguje 850 tisuća kuna, iako nikad nije dobio kredit. Potom je slijedio sudski proces, sud vještak dokazao da je potpis falsificiran, no dug se popeo na dva milijuna. Jure je realna osoba i ako želite pomoći Juri kada budete raspravljali o zakonima iz pravosuđa onda nemojte gledati svoje prijatelje, kolege i niti koliko će odvjetnici i javni bilježnici dobiti. Vodite računa o Juri i sličnima. Zato smo tu – slikovito je opisao Petrov priču jednog građanina, a nastavio je i s primjerom "Antonijine obitelji koja je podigla kredit u švicarcima".

- Otac joj je radio na željeznici, nisu mogli vraćati kredit, banka je otkazala ugovor, on se razbolio, dobio rak, na poslu su mu se zahvalili i dali mu otpremninu te nešto za liječenje, no banka mu je cijeli iznos za liječenje uzela, a on je umro – prepričava Petrov. Dodaje i primjer samohrane majke Ivane koja ima troje djece, a najmlađe je prošlo niz operacija zbog prirođene mane.

- Žive u kući u 30-tak kvadrata, bez struje i vode su u početku bili. Koliko bi dostojanstveniji život njezine obitelji bio da im se omogući da kroz zakon o mikrosolarima dobiju mogućnost ne samo za ogrjev već i struju. Ja vas ne pozivam da pokažete neposluh vašem šefu već da mu objasnite da je to bitno. Imate tri godine i nije bitno tko će voditi inicijativu, vodite sve inicijative ali neka one rezultiraju dobrobiti svih građana. Kozmetiku ograničite na područje toaleta - poručio je Petrov.

Pogledajte i galeriju: Saborski zastupnici su o izmjenama poslovnika raspravljali cijelu noć

Božo Petrov
1/12

Komentara 26

KO
koraknaprijed
14:42 06.03.2018.

Javio se "stručnjak" MOST-a, u životu nije napravio ni šupu dok nije došao u sabor.

AR
Armagedon
12:14 06.03.2018.

Koliko puta ovaj treba dobiti priliku da nešto napravi i oba puta to uredno pop......i.... treća sreća valjda ide na to.....jadni li smo mi s ovakvim likovima

DR
droza
14:18 06.03.2018.

Evo ga, opet Petrov, najveći zagovornik politike čistih ruku, koristi instituciju stanke za moralne prodike i govorancije. Najveći licemjer na ovim prostorima. Na početku kampanje protiv ministra Marića, u javnost je isplivala afera s Božinim kumom kojega su imali namjeru uhljebiti u Hrvatske vide, izmjenom statuta te tvrtke. Spletkaroš Grmoja tada "prima metak" za Petrova i tvrdi kako je on inicijator opisanih radnji, a da Petrov, tobože o tome nije ništa znao. Grmoja si je time kupio doživotnu poziciju u saborskoj fotelji, i biva nagrađen imenovanjem za političkoga tajnika Mosta? Jeli to politika čistih ruku o kojoj toliko moraliziraju veleumovi iz doline Neretve? Kad se samo sjetim da sam i sam, prije par godina, pun entuzijazma, aplaudirajući, trošio dlanove na okupljanjima ovih likova. Nikad više. Kupili su si saborske fotelje (i honorare) i sad će si taj status (na žalost) demagogijom i populizmom, još dugi niz godina održavati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije