Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osijek

Petrov: 'Hrvatska treba stabilnu vlast, ali bez klijentelizma i korupcije'

Most u Osijeku
Marko Mrkonjic/PIXSELL
18.05.2017.
u 12:09

Petrov je kazao da su razgovori o velikoj koaliciji između SDP-a i HDZ-a već počeli

Hrvatska ne smije biti zemlja proceduralnih pogrešaka, pogotovo onih koje se temelje na sramotnoj političkoj trgovini. Hrvatska treba stabilnu vlast, ali bez klijentelizma i korupcije jer stabilna vlast s korupcijom nas vodi u smrt. Hrvatska treba promjene, ali njih ne mogu osigurati ljudi za koje glas dižu osumnjičenici koje se oslobađa proceduralnim pogreškama – poručio je čelnik Mosta Božo Petrov danas u Osijeku. Osvrnuo se tako na "slučaj Saucha" i "aferu dnevnice".

– Svi hrvatski građani vide što se događa u ovih mjesec dana i ne može se dogoditi da građani izađu na lokalne izbore i daju opet glas HDZ-u i SDP-u koji su pokazali da im apsolutno ništa nije sveto, da drže građane korisnim budalama. Želim da svi građani iskoriste 21. svibnja i pokažu da ne podržavaju ovakav način vođenja politike. Ako ništa, dali smo im mogućnost, apsolutno svima, da vide kako se 25 godina vodila politika u državi, da vide sav mulj i močvaru politike koju su nam priuštili i HDZ i SDP – rekao je Petrov. Most je pokazao, nastavio je, "što znači štititi nacionalne interese".

– Oni se pozivaju na veliku koaliciju. Andrej Plenković kaže "o tom – potom", znači ne isključuje ju. Po našim informacijama, na marginama su već počeli takvi sastanci – izjavio je.

Most u Osijeku
1/7

Miroslav Šimić, kandidat Mosta za gradonačelnika Osijeka, ustvrdio je kako su pod pritiskom aktualne vlasti ne samo donedavni dužnosnici Mosta, "nego i njihove obitelji".

– Naša Osječanka Sanja Mišević, donedavna državna tajnica u ministarstvu pravosuđa, podnijela je žrtvu za Hrvatsku odlazeći na to mjesto. Otišla je s posla odvjetnice u Osijeku, gdje je imala dobre materijalne uvjete, a s njom se u Zagreb preselila i njezina obitelj. Štetu sada trpi i obitelj, od vlasti. Zanimljivo je da osječka bolnica, iz koje liječnici odlaze i u inozemstvo, više ne treba muža Sanje Mišević, poznatog specijalista radiologije Tončija Miševića, s desetljećima prakse – naveo je Šimić.

Objasnio je kasnije kako se Dr. Mišević, kada mu je supruga odlazila na radno mjesto u Ministarstvo pravosuđa, zatražio i dobio premještaj u bolnicu Dubrava.

– Kad je zatražio povratak u Osijek, nije ga dobio – otkrio je.

– Nikad nisam bila ponosnija što sam članica Mosta i ako me netko htio zaplašiti, dobio je samo kontraefekt – poručila je Sanja Mišević, inače kandidatkinja za dogradonačelnicu Osijeka. Građanima Osijeka poručila je kako je "glas za Dragana Vulina zapravo glas za Branimira Glavaša, a glas za Ivanu Šojat glas je za koaliciju koja je bila na vlasti zadnje četiri godine".

Na upit kako komentiraju veliku prednost u anketama aktualnog gradonačelnika Ivice Vrkića te je li to rezultat Vrkićeve kvalitete ili slabosti ostalih kandidata, Šimić je odgovorio kako "svaki gradonačelnik u kampanju ulazi s vrlo visokom prednošću".

 

 

Komentara 52

Avatar Festival menstruacije
Festival menstruacije
11:28 18.05.2017.

Sad je najveći problem proceduralna pogreška, a nije problem afera Grizli u kojoj su Mostovi ministri od strane njihove agencije trebali biti iznajmljeni stranom investitoru za lobiranje, nije problem da je Božo Petrov pokušao pokrasti državu na poticaju za obnovu kuće, nije problem što je Božo Petrov bio igrač MOL-a u oštećivanju Hrvatske za 200 milijuna kuna u arbitraži, i nije problem da je Božo Petrov otvoreni igrač sumnjivog ruskog kapitala u preuzimanju Agrokora. I što je takav lik još uvijek na slobodi.

OV
Ovozemaljski
13:03 18.05.2017.

Arbitraza Ina Mol, bespovratni kredit za kucu sa 7 clanova obitelji, afera Grizzli, dvije vlade srusene i jos ti nije dosta?

TW
TWITOIST
12:19 18.05.2017.

Moj sinko ti si zadnji koji treba pricati o stabilnoj vlasti.Ti bi i givikt pokvario.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije