Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uoči sastanka

Petrov i Prgomet popili kavu na Iblerovu trgu. Hoće li tražiti i premijersko mjesto?

Most
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/15
09.11.2015.
u 14:15

Prgomet je jutros kazao kako poslijeizborni pregovori još nisu počeli

Drago Prgomet i Božo Petrov, članovi Mosta, nakon sinoćnjeg su slavlja i osvajanja 19 saborskih mandata popili kavu na Iblerovu trgu, u blizini sjedišta SDP-a.

No, nisu došli na kavu kojom bi ih počastio SDP, nego u Smičiklasovoj ulici Most ima svoj ured gdje se danas održava sastanak Nacionalnog vijeća Mosta. 

Dvojica najistaknutijih članova Mosta Petrov i Prgomet dobro su raspoloženi, iako se na njima vidi da su još umorni od neprospavane noći. I dalje izbjegavaju govoriti o koalicijama te ističu iščekivanje pregovora s potencijalnim – partnerima. 

Po sinoćnjem državničkom govoru Bože Petrova moglo se već uočiti da Most ne namjerava biti samo dodatak bilo lijevoj ili desnoj koaliciji. Također, izjave Drage Prgometa za HRT sugeriraju da bi Most mogao tražiti i premijersko mjesto. 

– Spremni smo preuzeti odgovornost za vođenje zemlje i reforme. Mi smo pobjednici ovih izbora. Bez MOST-a nema Vlade i mi ćemo odlučiti tko će biti novi premijer i kako će izgledati nova Vlada – rekao je Prgomet.

Ipak, Prgomet je kazao kako poslijeizborni pregovori još nisu počeli.

Jedini javni poziv za razgovore dobili smo iz stožera SDP-a. Poštujemo volju građana, a od ostalih se razlikujemo po tome što smo kampanju vodili na pošteni način. Teško mi je reći hoćemo li već danas odlučiti kako dalje, kazao je Prgomet. 

>> Ovo su zastupnici Mosta koji ulaze u Sabor

>> Petrov: Ovo nije pobjeda niti jedne stranke, Hrvati su pokazali do čega im je stalo

Komentara 154

BU
budagigo
14:15 09.11.2015.

Prerano ste došli vođa saveza komunista-sdp poznat je da ne ustaje prije 10-12 sati.dođite oko 15.00 kad se čovjek umije.

Avatar Mi ili Oni
Mi ili Oni
14:27 09.11.2015.

Pitanje za "urbane" i "intelektualne" SDP-ovce našu aristokraciju i elitu (Stazić, Pusić, Beus-Richemberg), jeli Prgomet sada dovoljno dobar obzirom da je prljavi, zastali bosančeros koji je kupio diplomu u Banja Luci kao i svi iz bosne, prema riječima Stazića.

Avatar juricamesko
juricamesko
14:09 09.11.2015.

neka samo Most koalira sa SDP. još bi bilo lijepo da Petrov bude premijer a Milanović prvi potpredsjednik vlade koja ne bi izdržala niti tri mjeseca.na žalost ovim ishodom samo Hrvatska gubi. Most koji se zalaže za reforme a niti nema program. koje reforme,s kojim učinkom i s kojim ljudima. to još nitko nije objasnio hrvatskoj javnosti.sa SDP koji je imao 4 godine a nije proveo niti jednu reformu a sada su kao za reforme.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije