Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
najveće iznenađenje

Petrov: Ovo nije pobjeda niti jedne stranke, Hrvati su pokazali do čega im je stalo

MOST
Foto: Grgur Žučko/pixsell
1/17
09.11.2015.
u 01:06

Ušli smo u ovu priču da bi se promjene dogodile i dat ćemo sve od sebe da bismo ih napravili

– Ovo nije pobjeda niti jedne političke stranke, Hrvati su pokazali do čega im je stalo, stalo im je do promjena u društvu. Pružili su nam povjerenje, odgovornost, ono što trebamo napraviti. To je svima jasno svima na na političkoj sceni – rekao je Božo Petrov u obraćanju biračima pa nastavio:

– Također, želim zahvaliti svim sugrađanima u lokalnim samoupravama jer su ti ljudi zaslužni za ono što se dogodilo prije dvije godine. Bez njihova povjerenja ovo se nije moglo dogoditi i hvala njima, ali i svim drugima koji su prepoznali inicijativu. Zato, obećavamo svima, nećemo izdati vaše povjerenje jer dana je jedinstvena prilika za nešto kvalitetno, za bolju budućnost Republike Hrvatske. Vjerujem da su svi drugi političari u drugim strankama svjesni toga. Svjesni da mi želimo graditi bolju Hrvatsku i ne želimo hvalisanja i tapkanja po ramenima. Ušli smo u ovu priču da bi se promjene dogodile i dat ćemo sve od sebe da bismo ih napravili.

U izbornom stožeru Mosta zavladala je prava euforija nakon objave rezultata izlaznih anketa prema kojima su dobili 18 mandata (u međuvremenu se broj smanjio na 17), javila je Nova TV.

Čelnik Božo Petrov stigao je u stožer oko 20.30 sati, a oko 22.15 sati održao je govor. Za HRT je rekao je kako je rezultat Mosta možda iznenađujući za druge stranke, ali za njih nije. 

– Što se tiče poziva, nije nitko zvao – rekao je Petrov.

Kao najvažniju reformu istaknuo je poticanje konkurentnosti našeg gospodarstva, kroz ulaganja u proizvodnju i izvoz, a založio se i za smanjenje broja županija.

Rekao je da će radije imati nove izbore nego nesposobnu vlast.

– Oni su mnogo jeftiniji nego još jedna nesposobna vlast – rekao je Petrov.

Petrov je ranije na Facebooku je izrazio zadovoljstvo rezultatima.

– Teško mi je sakriti radost nakon prvih rezultata. Ipak, nisam ni malo iznenađen. Čvrsto sam vam vjerovao, baš koliko ste i vi nama! – poručio je Petrov.

 

Stipe Petrina rekao je da su vjerovali u uspjeh.

– Izuzetno sam sretan što su birači dali svu odgovornost za sutrašnju Hrvatsku Mostu – rekao je Petrina za HRT, dodajući da je sutrašnjica konačno u rukama nezavisnih koji su iz bankrota izvukli svoje sredine, a koje su u bankrot odvele velike stranke.

Petrina je rekao da ga nitko nije zvao te da je protiv koalicije s HDZ-om i SDP-om.

– Moj stav je briljantno jasan već 15 godina – rekao je Petrina.

Istaknuo je važnost reforme pravosuđa, na primjer, da se sudbena vlast izjednači sa zakonodavnom i izvršnom vlasti jer je ona u ovom trenu "totalno izvan kontrole". Petrina je rekao da u drugim strankama ne vidi dovoljno snage da prihvate Mostove prijedloge za reforme. Rekao je da je moguća koalicija SDP-a i HDZ-a jer već postoje koalicije ultradesnih stranaka sa SDSS-om.

– Ponosan sam na birače što su baš ovako odlučili jer sutra, ako se bilo što dogodi, znat će se tko je krivac – rekao je Petrina.

Ružica Vukovac rekla je za N1 kako su se među ponudama Mostu spominjala mjesta predsjednika Sabora i premijera.

Gradonačelnik Omiša Ivan Kovačić od srca je zahvalio biračima te je poručio da će se truditi da ispune njihova očekivanja.

– Stvarno više nego iznenađujuće. Zadovoljni smo – rekao je.

Na pitanje o mogućim koalicijama odgovorio je:

– Mi iskreno želimo biti reforme, ako netko bude pristao na reforme koje MOST traži jedino tako možemo razgovarati. Nema koalicije.

Na komentar iz HDZ-a da na kraju neće imati tih 18 mandata rekao je da neće sa 18 doći na nula, ali možda hoće na 20. Dodao je da su iz HDZ-a već vodili dosta ružnu kampanju, pogotovo protiv lidera Mosta Bože Petrova.

– Sačekajmo finalne rezultate – poručio je. Na pitanje je li ga netko već zvao rekao je da su ga zvali samo prijatelji, a za ostale kandidate nije ga briga.

Teško mi je sakriti radost nakon prvih rezultata. Ipak, nisam ni malo iznenađen. Čvrsto sam vam vjerovao, baš koliko ste i vi nama!#BašZato

Posted by Božo Petrov on 8. studeni 2015

 

Da su apsolutno zadovoljni Kovačić je rekao i nakon vijesti da se prema izlaznim anketama broj mandata smanjio na 17.

– Neki će biti da smo izgubili jednoga, ne – dobili smo 17 mandata – rekao je Kovačić za HRT. Na pitanje o podršci većim koalicijama rekao je da neće koalirati te da ih ne zanimaju ministarska mjesta, već žele reforme.

– Imaju toliko malih usta koje moraju zadovoljiti da im jednostavno te reforme ne odgovaraju – rekao je Kovačić.

Ekonomski stručnjak MOST-a Ivan Lovrinović rekao je da će sačekati službene rezultate prije eventualnih razgovora o suradnji. Podsjetio je da su rekli da neće koalirati.

– Ako bude takva situacija da se ne događaju novi izbori, mi ćemo bilo kakvu podršku uvjetovati teškim reformama – rekao je Lovrinović.

Ružica Vukovac zahvalila se biračima.

– Za svaki glas moramo narodu reći veliko hvala. Pratili su svaku našu riječ. Ne odustajemo od onoga što dugo već govorimo, Hrvatskoj trebaju reforme. Znamo svaku riječ, svaku promjenu koju tražimo. Čak i lijeva i desna opcija govore da su za promjene, ovo im je sada prilika – rekla je Vukovac.

– Naš stav je isti kao i jučer – u nikakve koalicije ne idemo. U ponedjeljak ćemo sjesti kad se stišaju strasti, vidjeti tko što nudi – rekla je Ružica Vukovac na N1.

>> Josipa Rimac: Dobit ćemo još minimalno devet mandata

Komentara 122

KA
KapetanMikulaMali
19:29 08.11.2015.

Čestitke MOST-u !! Ne dajte se!

IC
iz.croatia@gmail.com
19:48 08.11.2015.

Iskrene cestitke "MOST"-u, Bozi Petrovu i Ivanu Lovrinovicu na prijevremenim prognozama rezultata izbora. Smatram da je stranka prepoznala prave vrijednosti napretka Hrvatske u neizbjeznim reformama javnoga sektora, pravnog, poreznog i bankarskog sustava. Nadamo se da ce u buducoj vladi a kao garant svih promijena na bolje biti reformatori iz "MOST"-a. Puno srece do objave konacnih rezultata, recimo 25 Mandata u ovoj izbornoj godini.

DA
danijelrukavina4
20:08 08.11.2015.

Sve čestitke MOST-u. Po meni, Vi ne trebate koalirati ni sa HDZ-om, ni sa SDP-om. Zajedno sa ostalim malim strankama natjerajte ove dvije "demokratske" stranke na nova pravila igre, tj. da političar više ne bude "dugoročno unosno zanimanje" već "časna dužnost ograničenog vijeka trajanja za svakog građanina". Jer svake godine dolaze nove generacije mladih školovanih ljudi. Donesite nova demokratska pravila igre. Vi sa svojim demokratskim novim standardima i pravilima, samo inzistirajte na demokraciji, pravdi, pravednosti, moralu, uz potporu ostalih malih stranaka. Donesite demokraciju u Hrvatsku. Pošaljite ustaše i partizane u 20. stoljeće kamo i pripadaju. Kome oni više trebaju. Sretno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije