Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREDSJEDNIK SABORA IZRAZIO ZABRINUTOST

Petrov i Čović razgovarali o uhićenjima pripadnika HVO-a u Orašju

Petrov, čović
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
07.11.2016.
u 19:38

Čović je istaknuo kako uhićenja ratnih časnika Hrvatskoga vijeća obrane negativno utječu među ostalim i na proces pristupanja BiH Europskoj Uniji.

Predsjednik Hrvatskog sabora Božo Petrov razgovarao je u ponedjeljak u Zagrebu s hrvatskim članom Predsjedništva BiH Draganom Čovićem o uhićenju pripadnika HVO-a s prostora Bosanske Posavine te rekao kako će Hrvatska nastojati pomoći i davati podršku rješavanju statusa Hrvata u BiH kao i da Hrvati utjelovljuju otklon i separatističkoj i unitarističkoj viziji BiH, priopćila je saborska služba za medije.

Petrov je izrazio "zabrinutost povodom navedenih događaja te dodao kako će Hrvatska nastojati koordinirano pomoći te davati podršku u rješavanju statusa Hrvata u Bosni i Hercegovini i to zajedničkim angažmanom ureda predsjednice, Hrvatskoga sabora i vlade RH", navodi se u priopćenju.

Rekavši da je cijela situacija pokrenula i raspravu o statusu Hrvata u BiH Petrov je istaknuo kako "Hrvati pridonose boljoj budućnosti Bosne i Hercegovine jer utjelovljuju otklon i separatističkoj i unitarističkoj viziji BiH".

"Otklon od takvih vizija i poštivanje ustavne ravnopravnosti svih konstitutivnih naroda i građana je jedini put koji BiH vodi ka EU integracijama. Hrvati u BiH moraju stvoriti jasnu viziju i strategiju, pa će tada i podrška iz RH dobiti puni smisao", navode se riječi Petrova u priopćenju.

Čović je istaknuo kako uhićenja ratnih časnika Hrvatskoga vijeća obrane negativno utječu među ostalim i na proces pristupanja BiH Europskoj Uniji.

Uz Petrova sastanku s Čovićem su nazočili i potpredsjednik Sabora Gordan Jandroković, predsjednik Odbora za Hrvate izvan RH Božo Ljubić, predsjednik Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav Robert Podolnjak, predsjednik Odbora za vanjsku politiku Miro Kovač, potpredsjednik Odbora za obitelj, mlade i sport Miro Bulj te potpredsjednik Odbora za vanjsku politiku Joško Klisović.

>> Dragan Čović na Predsjedništvu i Nacionalnom vijeću HDZ-a o situaciji u BiH i Orašju

>> Grabar-Kitarović i Čović razgovarali o uhićenjima u Orašju

Komentara 7

CI
cika123
22:05 07.11.2016.

Čoviću je stalo do Hrvata u BiH kao do lanjskog snijega. On je sebe debelo osigurao, ne samo sebe nego i naredna pokoljenja. Dok njegovu vilu čuvaju zaštitari, njegov narod faktički gladuje. Pljuc.

M7
mirocro.70
21:08 07.11.2016.

E moj Čoviću tvoje je odzvonilo......izdao si Hrvate u Bosni.....vjerujem da mirno ne spavaš.....Kakav si ti vođa Hrvata u Bosni ? E moj narode koje šokove mi doživljavamo iz dana u dan, a šta još tek dolazi, ali mi smo spremni !!!!

AN
Antejagec1
22:08 07.11.2016.

Jel ga lazov pitao odkud mu vila od 25 miliona maraka u mostaru.Ne pitaju oni jedan drugog za te stvari.Imaju eldorado za pljacku.Kradezeposla.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije