Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPLITSKO-DALMATINSKA

Petroslav Sapunar ostaje predsjednik Županijske skupštine

županijska skupština,petroslav sapunar,željko kerum (1)
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/4
19.06.2013.
u 12:32

Za Sapunarove potpredsjednike izabrani su Damir Ćosić Roda iz HSP-a dr. Ante Starčević, te kao predstavnik oporbe SDP-ovac Veljan Radojković

Petroslav Sapunar i sljedeće će četiri godine biti predsjednik Skupštine Splitsko-dalmatinske županije, nakon dogovora o koaliciji između većinskog saveza HDZ-a, HČSP-a, HSP-AS, HDS-a i HSLS-a, te Hrvatske građanske stranke čiji je Sapunar vijećnik. No, za njegov izbor u srijedu su na konstituirajućoj sjednici glasovali i vijećnici SDP-ove koalicije u kojoj su i HNS i HSU. Jedino je deset vijećnika s nezavisne liste Ivana Grubišića bilo suzdržano.

Za Sapunarove potpredsjednike izabrani su Damir Ćosić Roda iz HSP-a dr. Ante Starčević, te kao predstavnik oporbe SDP-ovac Veljan Radojković. Sapunarovim izborom nastavila je živjeti koalicija koju su na početku prošlog mandata formirali HDZ i HGS Željka Keruma, a bivši splitski gradonačelnik i njegov prvi suradnik Jure Šundov najavili su da će taj savez na županijskoj razini biti i formaliziran potpisom.

- To je prava koalicija, Petroslav Sapunar je radio dobro u prošlom mandatu kao i koalicija HDZ-a i HGS-a i to je prepoznato - rekao je Kerum.

Najnezadovoljniji ovakvim razvojem situacije je Ivan Grubišić, čija lista ima tri vijećnika više od Kerumove, koji je dogovor Keruma i HDZ-a nazvao \"najgorom mogućom kombinacijom\".

- Savez jedne velike stranke i Keruma nije ništa nego interes. Neka narod zna da smo mi protiv ovakve trgovine, ja sam dobio 74 tisuće glasova, a ovdje to ne znači ništa - kaže Grubišić.

>> Kerum: Zamijenit ću se s nekim da ne moram dolazit na sjednice

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije