Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Objava na Facebooku

Petrina: Nije sigurno da će se sjednica održati u ponedjeljak u 12 sati. Sabor: To nije točno

Stipe Petrina
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
24.12.2015.
u 13:05

"Očigledno je došlo do nesporazuma prilikom telefonske provjere kontakta zastupnika Stipe Petrine", poručili su nam iz Službe za medije Hrvatskog sabora

Izabrani zastupnik Stipe Petrina na svom Facebook profilu objavio je da su mu iz tajništva Sabora javili kako nije sigurno da će se konstituirajuća sjednica održati u ponedjeljak u podne, kako je jučer najavila predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović

"Prije sat vremena nazvala me osoba iz tajništva hrvatskog Sabora da me obavijesti o sljedećem: Nije sigurno da će se konstituirajuća sjednica Sabora održati onako kako je izjavila predsjednica RH, dakle 28. prosinca s početkom u 12 sati. Stvarni termin (ili odustajanje) javit ćemo vam u toku današnjeg dana", napisao je Petrina.

Ističe da su moguća dva scenarija za moguće odustajanje od tog termina. Prvi da je dio Mosta odbio podržati mandatara te nema dovoljno ruku za konstituiranje Sabora, a drugi da se provjerava je li mandatar Tihomir Orešković državljanin Hrvatske jer, ako se utvrdi da nije, ne može biti hrvatski premijer. "Bez obzira na razlog, navijam za nove izbore pa 'kome obojci, a kome opanci'", zaključuje Petrina.  

Voditeljica Službe za medije Hrvatskog sabora Marina Buntić Juričić u odgovoru nam je napisala da je riječ o nesporazumu. "Ta informacija nije točna. Očigledno je došlo do nesporazuma prilikom telefonske provjere kontakta zastupnika Stipe Petrine kada je njegovoj tajnici rano jutros dana informacija da pozivnice sukladno proceduri mogu biti poslane tek nakon što Sabor fizički zaprimi Odluku predsjednice Republike o sazivanju prvog zasjedanja, koja je vremenski stigla nakon tog razgovora. Riječ je dakle o nesporazumu", odgovorila nam je Buntić Juričić.

 

Najnovija vijest iz službi Hrvatskog Sabora . prije sat vremena nazvala osoba iz tajništva hrvatskog Sabora da me...

Posted by Stipe Petrina on 24. prosinca 2015

>>Milanović na Facebooku: Ovakvim ishodom birači su prevareni

>>Vlada Tihomira Oreškovića neće biti temeljena na koaliciji Domoljubne koalicije i Mosta

Komentara 86

NZ
NAĐI-zaZAGREBbezkumova
13:11 24.12.2015.

Zvona zvone, Božić je, moj se narod raduje!

AM
ameris
13:17 24.12.2015.

Komunjare i crveni talibani trče posljednji krug !

Avatar kenj@c
kenj@c
13:17 24.12.2015.

ovaj je još veći muljator od milanovića

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije