Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRIMINAL

Petorka osumnjičena za zločinačko udruživanje, droga se dovozila iz Crne Gore

policija ilustracija
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
21.03.2019.
u 09:36

Priča o zaplijenjenom kamionu s pola tone marihuane vrijedne više od pet milijuna kuna dobila je nastavak

Priča o zaplijenjenom kamionu s pola tone marihuane vrijedne više od pet milijuna kuna dobila je nastavak. Policijski službenici Grupe za kriminalitet droga Policijske uprave varaždinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad hrvatskim državljanima u dobi od 48, 38, 41 i 43 godine te 33-godišnjim državljaninom Crne Gore zbog sumnje da su počinili kaznena djela zločinačkog udruženja, neovlaštene proizvodnje i prometa drogama počinjenih u sastavu zločinačkog udruženja.

- Kako se sumnja, 48-godišnjak je u razdoblju od kolovoza 2018. do 6. ožujka 2019. godine na području Hrvatske, Crne Gore i Njemačke povezao u zajedničko kriminalno djelovanje ostalu četvoricu s ciljem stjecanja nepripadne materijalne koristi nabavkom, prijevozom, prijenosom i preprodajom većih količina droge marihuane i kemijske droge amfetamin - kažu u PU varaždinskoj. Planiranjem i realizacijom 48-godišnjak je rukovodio zajedno s 38-godišnjakom.

Ostvarili su kontakte sa zasad nepoznatim osobama u Crnoj Gori, preko kojih su u Albaniji počeli nabavljati veće količine marihuane i amfetamina. Osigurali su dopremanje droge iz Crne Gore u Hrvatsku u prerađenim kamionima. U Varaždinu se droga istovarivala i prepakiravala, nakon čega se dio uskladištio u Varaždinu radi preprodaje na ilegalnom tržištu u Hrvatskoj, dok se za drugi dio organizirao prijevoz za Njemačku. Jučer su dvojica muškaraca u dobi od 48 i 43 godine uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zagrebačke.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije