Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Zanimljivosti

15 godina živio u ‘stanu’ od 1,56 kvadrata!

Prema francuskom zakonu zabranjeno je za život iznajmljivati prostor manji od devet četvornih metara, a visina ne smije biti niža od 2,2 metra.
25. ožujka 2014. u 20:00 7 komentara 27339 prikaza
Foto: Abba Pierre Fondation

Najamnina od 330 eura mjesečno za stan u središtu Pariza zapravo je vrlo povoljna, no kada se uzme u obzir da je jedan Parižanin plaćao tu najamninu za “stan” od 1,56 četvornih metara, onda cijela priča dobiva sasvim novu dimenziju.

Cijeli slučaj isplivao je na površinu kada je stanar nakon punih petnaest godina na prijedlog zaklade Abbe Pierre, koja se bavi zaštitom stanarskih prava, odlučio tužiti najmodavca zbog iznajmljivanja nekretnine nedostojne za život čovjeka. Sud u Parizu presudio je u korist stanara naglasivši u presudi da je iznajmljivač prekršio sve propisane uvjete za iznajmljivanje nekretnine i onemogućio normalno stanovanje korisniku stana.

Prema francuskom zakonu zabranjeno je za život iznajmljivati prostor manji od devet četvornih metara, a visina ne smije biti niža od 2,2 metra. U ovom prostoru površine 1,56 kvadrata nije bilo ni kupaonice ni WC-a, samo umivaonik i mjesto za madrac. Stanar je dobio odštetu od 11.000 eura, a za 400 eura sada živi u blizini u stanu od 40 kvadrata.

>> (VIDEO) Adaptacija: Dvosobni stan od 45 četvornih metara? Moguće je!

Kupovina
KVIZ
Otkrij svoj shopping personality
komentirala je
Nakon što je sve rasplakao s pjesmom njezina oca, javila se i Ella Dvornik
 • Avatar GrgaPrgomet1941
  GrgaPrgomet1941:

  smočnica je veća od ovoga stana, stan od kvdrat i pol ma dajte nije prvi april

 • Bulaba:

  Peđa Grbin bi se trebao odseliti u Pariz i mjesečno ubirati bar 1500 eura za stanovanje na sebi.

 • Deleted user:

  Ono što je meni čudno je da mu je trebalo 15 godina da skuži da možda nije u redu plaćati 300 eura za 1.5m kvadratni O_o. K'o da ga je netko tjerao da bude u tom stanu...