Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Peticija u Križevcima zbog parkirališta kod kolodvora

Više stotina građana koji autom dolaze na kolodvor pa odlaze vlakom na posao, dalo potpis na peticiju da se uredi prilazno parkiralište
03. lipnja 2010. u 16:40 1 komentara 14 prikaza
\'kolodvor02_sen_pod_030610\'
Foto: Sergej Novosel/VLM

Većina radnog naroda u petak će, nakon dana odmora, opet biti na treningu živaca i manevarskih vještina, tražeći slobodno mjesto za svoj auto, a čisto za svoje noge, oko Željezničkog kolodvora u Križevcima. Takvoj "muci" želi stati na kraj skupina građana, pokrenuvši peticiju za rješavanje problema nedostatnog parkirališta i prilaza kolodvoru. Peticiju je u desetak dana potpisalo više od 200 ljudi, suglasnih da se njihovim imenima barata pri sastancima s odgovornima iz Grada i HŽ-a, kako bi se improvizirani prostor sanirao, što bi, poručuju inicijatori, bilo korisno za putnike, ostale građane i njihove goste.

- Kad pada kiša dolazim na posao u blatnjavim cipelama, a i nedavno me jedan auto skoro pokupio kad sam hodao do perona - ističe pravnik Domagoj Draksler, zaposlen u Zagrebu. On je među stotinama "migranata" što putuju u okolne gradove i kojima bi laknulo da aute mogu cijeli dan ostaviti na pristojno uređenom mjestu, a ne travi ili šljunku. Ekonomist Tomislav Tkalec, primjerice, auto parkira iza rampe, a nudi ideju za promišljanje.

- Neka to konačno srede, mogu i naplatu uvesti, ja bih dao 50, ili 100 kuna za asfaltirano, čak i natkriveno mjesto mjesečno. Ljudi koji rade drugdje mnogo donose Križevcima, a malo dobiju zauzvrat. Glavno da tamo imamo prazne silose, spomenik ljudskoj gluposti - kaže Tkalec. Gradonačelnik Branko Hrg kaže da nije to samo problem Grada, jer je vlasništvo nad cestom i okolnim prostorima različito - Grada, županije, HŽ-a.

- Može se navesti kamen i izravnati, ali to nije rješenje. To će se rješavati u sklopu izgradnje nadvožnjaka, a i uređenje kolodvora dio je projekta uvođenja 2. kolosijeka pruge Dugo Selo-Križevci. Čekamo idejno rješenje da vidimo gdje se planira parkiralište, pa će nam u razgovorima dobro doći i peticija - obećava Hrg.

Digitalna komora
JESTE LI ISPROBALI
HGK: Naša Digitalna komora sada nudi sve bitne informacije za pokretanje poslovanja
  • Tupislav:

    \"\" nedavno me jedan auto skoro pokupio kad sam hodao do perona\"\" - ziva istina, vise se ne isplati hodati.. Kako ide stici cemo i mi do Hummer_a ko Ameriganci.