Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
utrka za Šefa zagrebačkog SDP-a

Maras protiv Bernardićevog kandidata Hrestaka

Gordan Maras
Foto: Sandra Šimunović/PIXSELL
1/10
10.06.2018.
u 22:10

Ulazak Marasa u drugi krug ipak je iznenađenje izbora s obzirom da je većina upućenih vjerovala da će to ipak uspjeti Aleksandri Kolarić.

Novi šef zagrebačkog SDP-a, kako se i očekivalo, birat će se u dva kruga u kojem će se sučeliti Denis Hrestak koji je od početka slovio kao kandidat Iblera, odnosno Davora Bernardića i Gordan Maras. Odlučilo je tako svega 1700 članova SDP Zagreb koliko ih je u prvom krugu izbora, izišlo na birališta.

Prema neslužbenim informacijama Hrestak je dobio ukupno 576 glasova, Maras 443, Aleksandra Kolarić 328, Alen Čičak 160, a Rade Nesvanulica svega šest glasova.

Ulazak Marasa u drugi krug ipak je iznenađenje izbora s obzirom da je većina upućenih vjerovala da će to ipak uspjeti Aleksandri Kolarić. Ona je nakon prvih rezultata na facebooku priznala poraz, ali i kazala kako su stvorili program i tim koji može povući Zagreb
naprijed.

Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL/RTL

- Žao mi je što nije više ljudi izašlo na izbore za predsjednika SDP-a Zagreb. Čestitam dvojici kandidata koji su ušli u drugi krug. Pozivam članove da u većem broju izađu na izbore sljedeće nedjelje i da glasaju za onog kandidata koji može vratiti socijaldemokraciju društvu. Posebna hvala mom timu koji je kampanju odradio junački - napisala je Kolarić. Izbori u iduću nedjelju bit će poprilično tijesni.

Naši izvori iz SDP-a špekuliraju da Maras, iako je dobio desetak posto glasova manje od Hrestaka, ima velike šanse i pobijediti jer bi većina onih koji su glasali za Alena Čička, ali i i dio onih koji su glasali za Kolarić, osim ukoliko ne odluče ostati doma, svoj glas prije mogli dati Marasu nego Hrestaku.

Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL/RTL

Čičak je uostalom svoje birače već javno pozvao da podrže Marasa u drugom krugu. U svakom slučaju kroz pobjednika će se gledati snaga Davora Bernardića koji je godinama vodio upravo zagrebački SDP i koji je „gurao“ Denisa Hrestaka za kandidata. Iako bi mu u ovom trenutku i pobjeda Gordana Marasa vjerojatno bila „draža“ nego da je to uspjelo za rukom Aleksandri Kolarić koja je postala jedna od njegovih najžešćih kritičara i koja je imala ambiciju nakon Zagreba osvojiti i Iblerov trg.

Denis Hrestak se zahvalio svima koji su glasali „za bolji SDP“ te je poručio kako će izlaznost u drugom krugu biti i veća. Rekao je i kako se kandidirao iz dva cilja, a to je da smiri i ujedini stranku te da osvoji vlast u Zagrebu.

- Mislim da smo danas korak bliže ostvarenju tih ciljeva- kazao je Hrestak. Maras je pak poručio kako mu je drago što su SDP-ovci i SDP-ovke Zagreba odlučili da ne prihvate nametanje jednog kandidata i što se ide u drugi krug.

- Velika većina članica i članova SDP- a odlučila se za promjenu. Kandidat kontinuiteta nije dobio ni približno broj glasova koje je mislio da će dobiti - kazao je Maras i dodao kako građani zaslužuju bolji SDP i u Zagrebu i u Hrvatskoj.

Komentara 90

Avatar navijač
navijač
08:30 10.06.2018.

Vidimo podjele i među petokolonašima, natječu se tri jugoslovens i dvoje srbića. Ja glasam za to da se pomlate , pa ko ostane zadnji nek bude komesar.

Avatar Koalicija HDZ-SDSS-Možemo
Koalicija HDZ-SDSS-Možemo
09:02 10.06.2018.

Član zagrebačkog SDP-a je i Nenad Stazić, i to bi u svakoj normalnoj državi trebalo biti dovoljno za raspuštanje i zabranu bilo kakvih aktivnosti i za zatvaranje članstva u zatvor ili ludnicu. Lik je poremećeniji od Al Kaide i ISIL-a.

DU
Duslikr
09:19 10.06.2018.

Hvala beri sto drzi partiju na sigurnom dnu, cini veliku uslugu cijelom narodu. Nikad ti se nećemo moći odužiti!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije