Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sramotno
Povratak na članak

Petero djece zbog kamenovanja i terora ne ide u školu

Obitelji Horvat i Fischer od straha da ih rulja ne zapali nisu spavale kod kuće i djecu drugi dan ne šalju u školu. Romi im prijete da će im ukrasti djecu na putu u školu.

Komentari 10

DA
dahna
10:33 08.03.2010.

I ovi komentari su ogledalo vas samih.Nije u vasem dvoristu pa vas se i ne tice..............Nasilje je nasilje bilo koje boje.

VL
LO
lolek
13:21 06.03.2010.

Trebali bi malo specijalce poslat da oni pretraze Rome, mislim da vise ne bi razmisljali o napadima. Kakva smo mi drzava kad dopustamo da takvi uzimaju pravdu u svoje ruke i teroriziraju stanovnistvo, u krajnjem slucaju imamo mi i vojsku koja ionako nema sta za radit.

VL
IK
Ivan Kuhar
11:58 06.03.2010.

Nije vise Stosovog trga. Nekada kad je sajam bio tamo zvao se tako. Sada toga vise tamo nema pa je preimenovan u ulicu Matije Gupca. A Cehok da je pametan protjerao bih te cigane i otkud su dosli Kursanec, Republika medimurje.

VL
BR
BrankoH
16:59 06.03.2010.

Za socijalne probleme nema gore stvari nego getoizacija. Grupiranje socijalnih stanova ili romska naselja nisu rješenja. Stvaraju se klanovi, loši podupiru loše, a uz sve to osobe s problematičnim ponašanjem nije moguće socijalizirati. Možda jesu pjesma, ples i skitnja romskoo kulturno nasljeđe. Koji bi to bio gubitak starih običaja za Varaždin bio kad djevojke s 18 godina ne bi imale 3 djece, često vanbračne zbog socijalnih prava, onda ta djeca ne bi bila u prošnji kroz tjedan u Zagrebu, a u nedjelju pred crkvama ili na parkiralištu na Kapucinskom trgu ili Trgu bana Jelačića. (da se netko ne urijedi - podupirem obitelji s više djece). Za svako dijete mjesečno dobi 500 kn. Nemarnim roditeljima dosta, a djeca se već prehrane po gradu. Nekad mi je bio gušt provozati se na biciklu po kanalu uz Dravu, ali danas - ne. Vrpe \"sekundarne sirovine\", psi, pa koji put doleti kamen na rekreativce, dogradnja kuća... Imaju prava , ali obaveze su najvjrojatnije samo zvonjava po vratima. Svaka čast Romima iznimkama, ali oni su zaista iznimke.

VL
MP
mparac3
20:51 06.03.2010.

Stop fizickom i intelektualnom nasilju Roma, Srba i Zidova, nad Hrvatima, u Hrvatskoj !!!...

VL
OB
-obrisani-
03:58 07.03.2010.

sve nesocijalizirane romr ili cigane pokupiti i odvesti u rezervat po udledu na američke indijance...predlažem rezervat vrleti velebita di vuk je domaća životinja

VL
OB
-obrisani-
10:19 07.03.2010.

Najvece fizicki, intelektualno i monetarno nasilje Hrvati imaju od Hrvata, a umobolnici za to optuzuju sve druge, zato se to nastavlje i dalje nastavlja.

VL
OB
-obrisani-
11:22 07.03.2010.

Ovi Romi su vaši. Kako inače objasniti da se prezivaju Horvat?

VL
OB
-obrisani-
15:30 07.03.2010.

Ja bih rekao Horvatska posla.

VL
PO
poirot
16:34 09.03.2010.

dahna je napisao/la: I ovi komentari su ogledalo vas samih.Nije u vasem dvoristu pa vas se i ne tice..............Nasilje je nasilje bilo koje boje. Kako da ne.Da im nije tog prezimena,vikali bi ste da su kamenovanje iz nekog razloga sigurnorno zaslužili.Znamo mi vas dobro.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.