Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prebačeni u bolnicu

Petero djece počelo se gušiti nakon trovanja klorom u Tuhlju

tuhelj (1)
Foto: Matija Topolovec/PIXSELL
1/3
20.08.2012.
u 23:04

Došao sam ovdje uživati, a skoro sam doživio veliku tragediju - rekao nam je Stjepan Jedvaj otac petogodišnjeg Luke

Petero mališana, četiri dječaka i jedna djevojčica u dobi od pet do osam godina, u ponedjeljak su zaprimljeni u zabočku Opću bolnicu na Bračku zbog trovanja klorom na vanjskim bazenima Termi Tuhelj u Tuheljskim Toplicama. Djeca su se ujutro između 10 i 10.30 sati kupala u malom dječjem bazenu vanjskog kupališta u Tuheljskim Toplicama, no odjednom su počela kašljati i gušiti se.

– Plakao sam kao malo dijete, mislio sam da mi dijete umire. Sigurno ću tužiti toplice zbog svega što sam danas proživljavao. Došao sam ovdje uživati, a skoro sam doživio veliku tragediju - rekao nam je Stjepan Jedvaj iz Gornjeg Jesenje, otac petogodišnjeg Luke, jednog od petero mališana koji su zaprimljeni u zabočku Opću bolnicu. Šokirani otac rekao je kako se Luka kupao u dječjem bazenu i odjednom je iznenada počeo kašljati, nije mogao doći do daha i odjednom je počeo povraćati. Slična stvar dogodila se i petogodišnjoj Lei i sedmogodišnjem Patriku iz Zagreba.

Ksenija Štaufel Mezdjić, Leina majka i Patrikova teta kaže da su djeca odjednom izletjela van iz bazena i počela se gušiti. - Osjetio se jaki miris klora, a kod dječjeg tobogana širila se i žućkasta mrlja. Djecu su odveli do spasioca i inzistirali da odmah zove Hitnu pomoć koja je ubrzo i stigla. Djeci su stavili maske s kisikom i odveli su nas u bolnicu na Bračak gdje im je odmah ukazana hitna pomoć. Ipak, nezadovoljni smo sa spasilačkom službom u Tuheljskim Toplicama jer djeci nisu pružili nikakvu pomoć, a Hitnu pomoć pozvali su tek na moje inzistiranje – rekla nam je majka Ksenija te dodala da će nakon što se dijete oporavi razmisliti i o eventualnoj tužbi protiv Termi Tuhelj. Ravnateljica Termi Tuhelj Ivana Kolar rekla nam je kako se, nažalost dogodio kvar na automatiziranom dozatoru klora na dječjem vanjskom bazenu, na što oni nisu mogli utjecati, no odmah su reagirali i kad su vidjeli da je u bazenu previše klora ispraznili bazen. Odmah su pozvali i Hitnu pomoć i na sreću s djecom je sve u redu.

- Nažalost na tehničke kvarove kao u ovom slučaju ne možemo utjecati. Žao nam je zbog svega i ispričavamo se – rekla nam je Ivana Kolar.

Ravnatelj zabočke bolnice dr. Ivan Švajger rekao nam je kako je tijekom poslijepodneva posjetio djecu, imaju samo blaže simptome nadražaja, ali će u bolnici ipak ostati na 24-satnoj opservaciji te će tijekom sutrašnjeg dana biti puštena kući. Dodao je i kako je sreća što su svi odmah reagirali i djecu pravovremeno dovezli u bolnicu.

Komentara 50

Avatar kanonik
kanonik
06:55 21.08.2012.

Rad se o lakšem nadražaju,kaže doktor,ali dobro da su ih brzo dovezli.Dobro jutro narode.

OB
-obrisani-
23:44 20.08.2012.

Bandić u zatvor

DU
Deleted user
13:43 21.08.2012.

Hmm, svako malo idem sa klincima tamo jer za more nemamo, da su gosti zanemareni istina je. WC-i su im u lošem stanju i općenito, uložili jesu u početku i bolje je nego prije, ali se slabo održava... očito da Čatež želi popuniti toplice u Sloveniji, a ne u Hrvatskoj... šteta i žalosno jer gostiju imaju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije