Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ćirilica u vukovaru

Peter Stano: Pravo i zaštita manjina moraju se poštovati!

ahmadinedzad2, muha
05.02.2013.
u 16:54

Htio bih sve podsjetiti na dva važna principa Europke unije. Jedan je vladavina prava i potreba da se to pravo poštuje, a drugi je pomirenje i zaštita manjina, kaže glasnogovornik Europske komisije

Glasnogovornik Europske komisije Peter Stano smatra kako se problem u Vukovaru treba riješiti.

– Ne bih ulazio u detalje o specifičnom događaju, ali bih htio podsjetiti sve na dva važna principa Europske unije. Jedan je vladavina prava i potreba da se to pravo poštuje, a drugi je pomirenje i zaštita manjina. To su principi koji su jako važni u modernoj Europskoj uniji i principi koji se doista moraju poštovati – kazao je Stano.

>> Stožer poručio: Skidat ćemo ćirilične natpise u Vukovaru!

Ključne riječi

Komentara 7

NA
Nadalinaaa
18:01 05.02.2013.

Je li se trebaju poštivati SVI ZAKONI ili samo neki? Ako se trebaju poštivati svi zakoni, onda pitamo Vladu kada će ispoštivati i ostale zakone, kao npr. procesuirati pljačku u privatizaciji i zločine počinjene u Vukovaru i ostalim hrvatskim stratištima? Ne možete gospodo provoditi samo neke zakone, a druge nijekati. Ili sve, ili ništa.

EM
ema
18:13 05.02.2013.

Svakako da se prava i zaštita manjina moraju poštivati. Upravo onako kako su zaštićena prava Turaka, Hrvata, Grka, Španjolaca u Njemačkoj. Arbajtaju brate mili od jutra do sutra i kuš su. Nigdje dvojezičnih natpisa, nigdje ćirilice. Gdje ste vidjeli po bajnoj Europi dvojezične natpise? Ta mjesta možete na prste jedne ruke nabrojati. Mi u Hrvatskoj nemamo problema niti s jednom manjinom, osim sa Srbima. Pitam se zašto!

KA
kassel1971
17:14 05.02.2013.

a gdje je pravo Hrvatske da naplati ratnu odštetu od srbije.Gdje je pravo Hrvatske na štednju u ljubljanskoj banci.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije