Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ambiciozan plan

Peter Galbraith želi postati senator u Washingtonu

tuđman
Arhiva VL
25.05.2010.
u 20:10

Osim što je bio prvi američki veleposlanik u Hrvatskoj, Galbraith je kao diplomat služio u Iraku i u Istočnom Timoru.

Bivši američki veleposlanik u Hrvatskoj Peter Galbraith najavio je kandidaturu za senatora savezne države Vermont, što znači da će, ako pobijedi na izborima,  predstavljati svoju rodnu državu u Washingtonu. Galbraith je prošle godine morao otići s dužnosti UN-ova izaslanika u Afganistanu nakon oštrih kritika predsjedničkih izbora u toj zemlji, kad se posebice obrušio na popustljivost međunarodne zajednice prema predsjedniku Hamidu Karzaiju.

Osim što je bio prvi američki veleposlanik u Hrvatskoj, Galbraith je kao diplomat služio u Iraku i u Istočnom Timoru. Svojedobno je bio na čelu Demokratske stranke u Vermontu. Rodom je iz gradića Townshenda u južnom dijelu te države.

Ključne riječi

Komentara 5

OB
-obrisani-
23:10 25.05.2010.

Galbraith sin tako različit od svog oca! Nevjerovatno! meni se daleko više svidja njegov otac i žao mi je što je sin tako malo naučio od oca! Vjerovatno mu je bilo bitno samo da ne bude kao stari!

OB
-obrisani-
20:24 25.05.2010.

Tragedija bi bila da bivši veleposlanik SAD želi postati senator u npr Hrvatskoj ili Finskoj. Ej novinar, za naslov bi bilo dovoljno napisati : Peter Galbraith želi poslati senator, no kako su novinari vjerojatno plačeni prema broju riječi onda nass biseri ovakve vrste ne bi smjeli čuditi.

Avatar Gricka**
Gricka**
20:37 25.05.2010.

Sarmantan, zgodan, lijepo prica, no peder. Uvijek se prisjetim kako ga je Tudjman zvao srpsko pasce. Galbaraith vrlo dobro cita i pise hrvatski.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije