Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
O presudi Šešelju

Galbraith: Oslobađanje tog krvoloka neoprostiva je greška

04.08.2015., Zagreb - Bivsi americki veleposlanik u Hrvatskoj Peter Galbraith
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
01.04.2016.
u 18:31

Šešelja je vidio samo dva puta, jednom u srbijanskoj Skupštini, drugi put na Kosovu kad su odsjeli u istom hotelu, ali nikada nisu razgovarali. No vidio je njegova (ne)djela, kaže.

Šešelj je zao i krvoločni nečovjek. A tvrdnja suca Antonettija da tužiteljstvo “nije uspjelo dokazati izvan svake razumne sumnje da je postojao sveobuhvatni i sustavni napad na nesrpsko civilno stanovništvo na velikim područjima Hrvatske i Bosne”, zapanjila me i užasnula – komentirao je za Večernji oslobađajuću presudu Vojislavu Šešelju Peter Galbraith, koji je u vrijeme Domovinskog rata bio američki veleposlanik u Hrvatskoj.

Šešelja je vidio samo dva puta, jednom u srbijanskoj Skupštini, drugi put na Kosovu kad su odsjeli u istom hotelu, ali nikada nisu razgovarali. No vidio je njegova (ne)djela, kaže.

– Potpuno je jasno da su srpske snage kao metu imale hrvatske i bošnjačke civile, da su dizale u zrak i uništavale katoličke crkve i džamije, da su ubijale i protjerivale civilno stanovništvo. Ne mogu shvatiti kako sudsko vijeće može reći da ubojstvo 200 civila iz vukovarske bolnice ili protjerivanje Hrvata iz Vukovara pod prijetnjom oružja nije napad na stanovništvo, već “da je riječ o oružanom konfliktu vojnih snaga s civilnim komponentama” – kaže. – Takva je tvrdnja fundamentalna i neoprostiva pogreška. Ako je to osnova za Šešeljevo oslobađanje, nikako nije smio bio oslobođen – zaključuje Galbraith. 

>> Peter Galbraith: Zbog Srebrenice smo dopustili Hrvatima Oluju 

>> Ruža Tomašić za BBC: Presuda Šešelju je politička presuda 

>> Žrtve ratno-huškačke retorike i branitelji razočarani: Haaška presuda je sramotna

Komentara 35

TR
Trnjanec
18:44 01.04.2016.

E moj Pero, da tvoji nisu 1995. zaustavili HV i ABiH pred Banja Lukom, danas ne bi bilo više nikakvih problema.

BA
balic
18:57 01.04.2016.

Nasa vlada je trebala isti dan reagirati i diplomata iz BG povuci.Prekinit svaki odnos sa njima dok seselj ne zavrsi u srbijanskom zatvoru.

BA
balic
19:01 01.04.2016.

carapan --- sta je isto? Nista nije isto ne izmisljaj i ne sramoti ono malo postenih srba u srbiji.I jos nesto, prvostupanjska presuda nije konacna.Nikad ne zboravi da u drugojstupanjskoj moze dobiti isto sto i dabic-karadic.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije