Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Peter Galbraith
Povratak na članak

'Milošević i Martić krivi su za odlazak Srba nakon Oluje'

Gledano iz današnje perspektive, da su Hrvati zauzeli Banju Luku, situacija u BiH bila bi puno bolja, kaže danas Galbraith

Komentari 158

NZ
NAĐI-zaZAGREBbezkumova
10:43 06.08.2015.

MARTIĆ: ‘Slobodane, počinje Oluja, padaju granate oko Knina, što da radim?’ MILOŠEVIĆ: ‘Ubij se!’

VL
DU
Deleted user
10:51 06.08.2015.

evo ga na ... taman frljic i ekipa kazu da su hrvati krivi za sve a ono opet netko zbori drugacije. joj joj peter ... pa kud na srpsku nejac!

VL
BA
balic
11:05 06.08.2015.

Znamo mi da je Oluja bila nase legitimno pravo vojnoredarstvenom akcijom vratit nas teritorij.Da smo tako i Vukovar/istocnu Slavoniju danas bi bilo na tim prostorima sigurno bolje.Drugi put,ako nedaj Boze do toga dodje,ne slusamo nikoga sa strane.Sve drugo sto se cuje od nasih komsija su iste pjesme i price kao i devedesetih.Slobini nasljednici su ostali huskanje ,izludjivanje i obmanjivanje nepismene rulje se nastavlja u srbiji.najbolji primjer je preformans seselja jucer i nikolica prekjucer.

VL
DU
Deleted user
10:57 06.08.2015.

Uvijek ta priča o Srbima prečanima i da li ih je u Srbiji briga!? E pa sjetimo se Jovića koji je izjavio da ih nije briga i da ih mi (Hrvati) možemo i na turski način, da sad ne spominjem kako (hint:kolac). Ima i starinska izreka da ih nahuškaju k o psa, a onda kad vezani primaju batine - da ih nije briga. Ta pak datira još iz epohe pok. Radića. Ukratko, srpska manjina u Hrvatskoj je bila odlična kao inicijalni socijalni eksploziv, tzv. balvan revolucija. I Armija i BG su bili puni nacionalističke strasti i retorike -samo se u tom ushitu zaboravilo jedno, o čemu svjedoči stara: sjever radi, jug brani. Odnosno, mogli su oni sanjati Vivovitica - Kavlovac - Kavlobag i napraviti dar mar s oružjem i streljivom, ali prvo su najurili iz SFRJ dvije gospodarske lokomotive, Sloveniju i Hrvatsku. Sjetimo se, Maribor i Zagreb su bili najviše industrijalizirani gradovi ex SFRJ. Dakle, ne samo da za rat treba 3 : novac, novac i novac - nego su se prvo ustremili na "krave muzare" koje su punile federalni proračun, iz kojeg je lavovski dio išao JNA. Slijepa računica! Srbi u jednoj državi znači da bi okupili ionako ekonom. pasivne krajeve Hrvatske, gdje je problem naplatiti i porez na gorivo i cigarete, plus nerazvijenu BiH, plus Kosovo na stalnoj infuziji i siromašnu Makedoniju. Kako bi to uopće funkcioniralo? Tko bi se brinuo o privilegijama srpske pol. vrhuške i JNA, koja je imala nezasitne apetite?

VL
BO
bozeandric13
11:36 06.08.2015.

petere zašto ne kažeš vučiću i grobaru tomi tko je kriv za odlazak srba mi znamo ali njima srbima je teško dokazat ili se prave mutavi .idi u beograd i njima reci da je kriv milošević i martić točka.

VL
CI
cicibela
11:13 06.08.2015.

Sjednica Vrhovnog savjeta odbrane SRJ, održana 14. kolovoza 1995. Milošević: Molim vas, 6 hiljada Hrvata je branilo Vukovar pola godine, napadala je cela Prva armija, vazduhoplovstvo, čudo, sva sila koju je imala JNA, a oni nisu odbranili Knin, kojem se može prići samo iz tri pravca: nisu ga mogli braniti ni 12 sati! ... Sada to treba da bude razlog da Jugoslavija jurne tamo da brani te teritorije, za kojih su oni utekli kao zečevi !

VL
SX
sudbina x
11:10 06.08.2015.

Peter ta tvoja Vesna koja se zna ophoditi s ljudima i ima liderske kvalitete je u saboru optužila Hrvatsku za napad na BIH. Misli li ona na taj naćin zastupati interese RH-e u UN-a ? Ona otvoreno i izravno zastupa interese republike Srbije pa ju stoga Hrvatska nikako nemože kandidirati kao svog predstavnika..!

VL
GA
Galic1111
12:32 06.08.2015.

Trebalo se zauzeti Banja Luku i to je greska, sada tamo vlada mafia i Dodik.

VL
SX
sudbina x
11:03 06.08.2015.

E moj Peter,tvoj je plus što dolaziš iz velike Države inaće bi bio niko i niš.Da si slušao Klintona danas bi Banja Luka bila Hrvatska a Bosna uređena Europska Država. Ne ti si htio biti gospodar i zaj.nas hrvate i što je najžalosnije sad se šepiriš okolo,trebao si ostati sa traktorašima u Banja Luci..!

VL
OX
oxymoron
11:00 06.08.2015.

Jedno je govorio u ratu, drugo u Haagu, a trece sad. Estradni tip politicara.

VL
NV
novo vriijeme
10:50 06.08.2015.

Za vrijeme rata je drugačije pričao, tko ga i zašto dovodi i tiska u svim medijima, zašto nisu doveli generala Kleina koji je doista puno učinio da se riješi rat u Hrvatskoj i nije bio izgubljen u propagandnom ratu koji se ž estoko vidio.

VL
DU
Deleted user
11:28 06.08.2015.

Vrlo zanimljivo, Pero, a zašto tako nisi zborio u Hagu? Zato jer si kvaran makar koliko i Martić.

VL
Avatar nula
nula
12:10 06.08.2015.

Peter je legenda. Stavite se na njegovo mjesto. U to vrijeme , u pocetku , nitko iz MZ nije dobro znao sto treba uciniti sa Jugom. Prvo su je htjeli spasiti , pa kad su vidjeli da to nitko ne zeli , osim Srba , morali su okrenuti plocu. ali sve je moralo biti "uvijeno" da po mogucnosti svi budu zadovoljni ...

VL
Avatar WHAZZUP
WHAZZUP
12:04 06.08.2015.

nije da se srbi ne znaju "da se biju", pa ih izdao onaj koji im je to mitingašenjem govorio?....i onda, par godina poslije....svi ih izdali u tom "genocidu" u kojem su i frižidere nosili na naredbu svojih "genijalnih velikih vođa"....pa ih opet izdalo....kao i za vrijeme turske....i tad ih izdalo....mislim da srbi patološki mrze Hrvate još od doba turaka....ali srbi i dalje misle kako "umeju da se biju"...a nikad niti jednu bitku dobili nisu, ako je druga strana imala barem pračku....a "srpski junaci"...jednaki kao i proječan talijan nakon pada rimskog carstva....velkiiii junaci

VL
4M
4mazge
13:37 06.08.2015.

Ko nas bre zavadi? Pa velikosrbi sa svojim nakaradnim ekspanzionističkim planom osvajanja! Eto ko!

VL
BO
bozeandric13
11:30 06.08.2015.

petere ako ti je pusićka tako dobra vodi je doma nama nije dobra i nami ne triba

VL
Avatar nula
nula
11:58 06.08.2015.

Pa ovo i ptice na grani znaju. Znaju svi. Osim pripadnici nebeskog naroda. Ovu izjavu treba isprintati , uokviriti i objesiti u svim javnim ustanovama RH.

VL
Avatar mrzlica
mrzlica
15:46 06.08.2015.

Srbi iz Krajine dobili bi puno prava samo su trebali priznati Hrvatsku za svoju drzavu u kojoj zive ali oni su se osjecali jakima imali su puno bombi, granata, tenkova, rakije i srbijansku JNA I htjeli su svoju veliku Srbiju,rbiju, prosiriti se na tzv. zapadne srpske zemlje okusiti Jadransko more podtlacitii Hrvate i uzivati ..... imat robove a oni ce uzivati u raznim povlasticama ali nista od toga ... jedno jutro dosla je Oluja I pomela sve snove..... I sada je jadikovanje.... nije islo, precijenili ste se...

VL
MA
MarioG
11:34 06.08.2015.

Bilo bi dobro podsjetiti ga na njegove izjave u prošlosti. Prevrtljivac teški!

VL
HU
husli
10:48 06.08.2015.

On zna najbolje,vozio se sa njima na traktoru..

VL
« 1 2 3 4 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.