Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Kućni ljubimci

Petarda u analnom otvoru psića Kiru stajala života, danima se mučio sa strašnim ozljedama

Kiro se mučio danima pokušavajući ostati na životu, no unatoč velikoj volji za životom i trudu veterinara podlegao je stravičnim ozljedama.
04. siječnja 2020. u 13:24 20 komentara 17336 prikaza
Pas ozlijeđen petardom
Foto: Prijatelji životinja
Pogledajte galeriju 1/2

Nepoznati počinitelj iz okolice Osijeka nanio je smrtonosne ozljede psu Kiri dva dana prije kraja prošle godine, po svemu sudeći, umetnuvši mu u analni otvor petardu. Kiro se mučio danima pokušavajući ostati na životu, no unatoč velikoj volji za životom i trudu veterinara podlegao je stravičnim ozljedama.

Zagreb: Performans Prijatelja životinja na Trgu bana Josipa Jelačića Zagreb Prijatelji životinja na Adventu: Životinje nisu hodajuće kobasice

Kiro je ove godine umro u Osijeku, a za okrutnim počiniteljem za sada intenzivno traga policija i mještani. Kirina četverodnevna agonija samo je jedna u nizu mnogobrojnih posljedica upotrebe eksplozivnih sredstava F2 i F3 kategorije bilo da su uzrokovane opasnom pa i smrtonosnom bukom bilo da su posljedica iživljavanja nad živim bićem kao u ovom slučaju i slučaju psa Mede kojemu je prije nekoliko godina bačena petarda raznijela njušku.

Prijatelji životinja mole građane da prijavljuju sve slučajeve mučenja, zlostavljanja i zanemarivanja životinja. Ovaj slučaj podliježe Kaznenom zakonu i počinitelju prijeti godinu dana zatvora te je svaka informacija bitna.

zlostavljanje životinja Konji u Zagrebu natovareni drvima pretvoreni u hodajuće kamione: Prijatelji životinja pozvali policiju

S obzirom na to da se petarde u Hrvatskoj upravo zbog zakonske dozvole i silne reklame prodaju u desecima tona nije čudo da pojedinci doslovno osmišljavaju na koji sve način će svojih stotinu petardi upotrijebiti pa im nažalost na pamet dolaze i nevjerojatno okrutne ideje.

Za mnoge životinje koje su stradale od infarkta izazvanog petardama ili su prestravljene bukom poginule pod kotačima automobila nema zakonske zaštite. Prijatelji životinja tvrde da zaštita ljudi i životinja leži upravo u vraćanju zakonske zabrane uporabe petardi.

Čovjek i pas KAMPANJA Prijatelji životinja upozoravaju na napuštanje pasa i mačaka zbog odlaska na more

Naime, udruga Prijatelji životinja uz podršku brojnih državnih i lokalnih institucija, drugih udruga i velike većine građana traži da petarde odnosno eksplozivna sredstva F2 i F3 kategorije budu zabranjena i od 27. 12. do 1. 1. kao što su opravdano zabranjena tijekom godine, odnosno, da se zakonska odredba vrati u stanje prije očitog pogodovanja profitu uvoznika pirotehnike na štetu općeg dobra.

Prijatelji životinja se pitaju koliko ljudskih i životinjskih žrtava je potrebno da se na prvo mjesto stavi javni interes nadajući se da ovakve fotografije kao i fotografije izgubljenih dječjih prstiju i očiju više nećemo gledati. 

Prijatelji životinja Prehrana Evo što o vegetarijanstvu kažu Prijatelji životinja, a što nutricionistkinja

Peticija za zabranu petardi još uvijek se potpisuje na njihovim službenim internetskim stranicama, a vjeruju da će Ministarstvo unutarnjih poslova svoju izrečenu podršku pokazati što skorijim izmjenom Zakona o eksplozivnim tvarima i konkretnom zakonskom zaštitom.

Neugodna situacija
Ono što je mladoženja napravio mladoj izazvalo zgražanje: 'Traži papire za razvod!'
a
Jadranom bez daha
Argonauti u sedam dana preveslali 650 kilometara hrvatske obale
  • Neonacionalist:

    Jedina primjerena kazna bi bila da se i njemu stavi petarda u analni otvor .

  • Darko22:

    Bolesno, za takve bi i smrtna kazna bila predobra

  • Deleted user:

    Rezao bi pocinitelja na tanke rezance ziletom da osjeti bol psica...😡😡😡😡