Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Petar Ljubičić novi je hrvatski veleposlanik u Libiji

Predsjednik Josipović podržao je brzu obnovu i intenziviranje bilateralnih odnosa s Libijom, i političkih i gospodarskih
16. studenoga 2011. u 16:43 15 komentara 252 prikaza
Libija (1)
Foto: Reuters/Pixsell

Petar Ljubičić imenovan je novim veleposlanikom Hrvatske u Libiji, priopćio je Ured predsjednika. U priopćenju se navodi da je predsjednik Ivo Josipović uručio vjerodajnice novoimenovanom veleposlaniku izrazivši podršku za brzu obnovu i intenziviranje bilateralnih odnosa s Libijom, i političkih i gospodarskih.

– Hrvatska, također, podržava obnovu demokratskog razvoja u Libiji, brzu stabilizaciju prilika, a spremna je tome pridonijeti pružanjem humanitarne pomoći – istaknuo je predsjednik Josipović, dodaje se u priopćenju.

Na Papuku pronađena dva smrznuta tijela
NEZAPAMĆENA TUGA
Detalji tragedije na Papuku: Smrznuti muškarci bili su šogori. Nosili su tenisice i bili bez jakni
Online panel
Online panel
U čak 30 posto teških slučajeva “korone” izolirana i bakterija
  • kukuriku:

    mraf,..uz naftu ,..triba NATO u kopneni-ulaz u centralnu Afriku..!!...\"da naprave malo reda\"..

  • mraf:

    Nisu oni rušili demokraciju, rušili su Gadafija. Afrika je najbogatiji kontinent na zemlji, posjeduje prirodne resurse u ogromnim kolicinama. Afrikanci su najsiromašniji stanovnici planete, njih 57% živi ispod granice siromaštva s manje od jednog dolara na dan. Moguce je navesti ... prikaži još!ti jedan primjer o tome, zašto je to tako. Samo jedan primjer, a ima ih jako puno. U Africi, u vrijeme dok kontinent nije imao svoj vlastiti komunikacijski satelit, telefonski razgovori bili su najskuplji na svijetu. Afrika je u to vrijeme koristila satelte \"zapadnih\" zemalja (npr. Intelsat) i placala korisninu za njih. Ta korisnina iznosila je 500 miliona dolara godišnje. Novi satelit koštao bi Afriku u to vrijeme 400 miliona dolara, no toliko nisu imali. Misli se na RASCOM (Regional African Satellite Communication Organization) osnovan 1992 godine. Novi satelit koštao bi ih tada manje nego godišnje davanje. Zapadne zemlje, Svjetska banka, IWF, nisu htjeli ni cuti o africkom satelitu, jer bi tada ostali bez prihoda (korporacije).

  • mraf:

    Nece mu biti lako. Osim toga, cudi me da se glede Libije uvijek spominje \"obnova\" demokracije. Znaci, nije uspostavljanje, nego \"obnova\". Da ju nisu rušili ne bi ju morali \"obnavljati\". Zašto su ju rušili?