Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rješavanje problema

Tromblon produžio rok od 72 sata i objasnio kako bi izgledala 'regata za Savudriju'

Foto: Pixsell
1/9
05.01.2018.
u 15:02

'Pomaknuli smo rok do ponedjeljka ujutro zbog svih događaja', izjavio je Petar Janjić Tromblon.

Nakon što je umirovljeni pukovnik Petar Janjić Tromblon prije dva dana uputio dramatično pismo Vladi u vezi Savudrijske vale danas je rekao da će produžiti rok Vladi za rješavanje tog problema do ponedjeljka.  

'Pomaknuli smo rok do ponedjeljka ujutro zbog svih događaja. Dužan sam reći da hrvatski narod ne plaća Plenkovića da igra stolni tenis sa slovenskim premijerom, nego da donosi konkretne odluke', izjavio je Janjić za N1 televiziju. Rekao je da ne odustaje od slanja brodica u Savudriju

'Imam puno prijatelja Slovenaca s kojima sam u kontaktu, njima isto ne odgovara ova opasna situacija. Mi smo sada donijeli odluku da stanemo malo na loptu jer moramo poštivati odluku hrvatskih ribara, jer ti ljudi ipak žive od svog kruha. Naše je da dođemo tamo i upozorimo Vladu da ubrza proces u interesu ribara, ali i turizma', rekao je Janjić i potvrdno odgovorio na pitanje bi li odustali ako bi im ribari rekli da to ne rade. 

1/16

'Regata za Savudriju'

Objasnio je i kako bi sve trebalo izgledati. 'Uplovljavanje brodova u Savudrijsku valu, do sredine. Mi bismo napravili fini koridor plovila s kojim bismo stavili do znanja da je to nepovrediva granica Republike Hrvatske i da mi kao građani imamo pravo organizirati prosvjedni skup, mi bismo to nazvali 'regatom za Savudriju'. Ovo nije poziv na nasilje, ovo je poziv na razum. Slovenska se policija danas služi nasiljem i terorizmom. Mi imamo pravo na samoobranu', rekao je Janjić. 

Podsjetimo, u svom pismu Vladi prije dva dana Janjić je dao rok od 72 sata za rješavanje problema. 'Gospodine premijeru, Andreju Plenkoviću, ako u roku od 72 sata ne budete izašli pred hrvatski narod s jasnom izjavom što ćete učiniti u zaštiti hrvatske državne granice, u zaštiti hrvatskog ribara i na koncu u zaštiti Ustava Republike Hrvatske, poduzet ću sljedeću aktivnost: organizirat ću sto ribarskih brodova i brodica hrvatskih branitelja s cijeloga Jadrana koji će zaštititi hrvatsku morsku državnu granicu sa Slovenijom od nezakonitog upada tuđe policije u hrvatske teritorijalne vode, osigurati neometano ribarenje hrvatskom ribaru iz Istre kako bi mogao neometano izlovljavati ribu te tako prehranjivati svoju obitelj, zaštititi Ustav RH u punom smislu riječi, a nakon toga ćemo brodice dovesti na Markov trg. E, da ne zaboravim. Ne koristite se u ovoj akciji s ministrom Medvedom (kao tampon-zonom), jer on isto misli po ovom pitanju kao i mi. Ma bar to sigurno znate!, napisao je Tromblon.

Komentara 43

AR
Artukovic
18:14 05.01.2018.

Ma i taj si je dao previse za pravo.....on ce nekog ucjenjivat....pa nije ti ovo banana republika.

AD
adrian
18:41 05.01.2018.

da, to nam je sada potrebno, dizanje tenzija i primitivno postupanje.

HE
Hess
16:43 05.01.2018.

uzmeli slovenija, uzece I crnogorci, a onda ce I srbija, sve mi pada naum da Brussel ne radi ,ne cjeli a veci dio na tome da ono sto ostane od HR bude kao neko predsoblje bosansko hercegovackog poligona za daljnjaa prodiranja prema makedoniji..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije