Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Pet koraka za spas Hrvatske koje Plenkovićeva Vlada nema hrabrosti provesti

Dok nam premijer Plenković s koalicijskim partnerima, etnobiznismenom Pupovcem, podivljalim titoljupcima te – s druge pak strane – klaunovi s hitlerovskim brčićima zatrpavaju javnost ideološkim raspravama i borbom oko ploča, važno je napisati ono što trenutačne političke elite nikada neće provesti.

Komentari 54

Avatar Pola Marku, pola Mostu
Pola Marku, pola Mostu
14:53 09.09.2017.

Konačno nešto pametno u Večernjem nakon Puljić Šego, Maretić Žonje, Pofukala, Gerovca i ostale boranije. Bravo, Petranoviću, bit će nešto od tebe.

VL
PO
pozornik66
14:50 09.09.2017.

Jedan od najboljih članaka u zadnje vrime u VL- istu. Slažem se potpuno sa autorom.

VL
DU
Deleted user
15:40 09.09.2017.

I najbitnije sto su zacementirali ideoloske lazi ( nema revizije povijesti)naslijedene iz povijesnih kuhinja Jugoslavije u kojima se hrvati prikazuju kao zlocinacki i genocidni narod primjer Jasenovac, Jadovno Saranova jama u kojoj nema ni jedne ljudske kosti ali se obaveznoo odrzavaju komemoracije ,Srb,Brezovica lazni antifasizam od 1945 citaj komunizam. S tim lazima jos nitko nema snage obracunati se vec i dalje kao sluge Jerneji posluzujemo veliko srpsku politiku i SANU2.Bas smo jadni.

VL
ST
stefj
15:28 09.09.2017.

Ajde, jednom nabrojane stvari koje treba napraviti. Nisu sve, ali su bitne.... S time da se ne bih složio da se javnost zabavlja raznim desnim likovima i sličnima, te da desnica provocira ideološke sukobe. Ako ima nekih, onda je to margina... Ljevica forsira ideologiju, uglavnom zato jer nam je ljevica tipa - umem da kažem samo dve reči: fašisti i antifašizam. Pogledajte, svi lijevi političari su tog tipa. Pogledajte skoro cijeli SDP, pa Pupovca, pa Josipovića i slične. Da li ste ikada čuli nešto drugo iz njihovih usta? Pametno?.. A i novinari u hrpi medija su isti takvi. Hrpa podobnih s dvije teme...

VL
MA
Marko1337
15:47 09.09.2017.

Bez lustracije napraviti ćemo samo pet koraka, pa i znatno više unszad i dovesti hrvatsku bliže ponoru

VL
LU
lunar777
15:24 09.09.2017.

U principu se slažem sa člankom i svim koracima koje trebamo napraviti, no jedino bih ispravio da nas sa ideološkim raspravama ne zatrpava Plenković nego naši dominantni lijevo liberalni mediji (UZMP).

VL
PP
pp
16:17 09.09.2017.

Slažem se sa svih 5 ali dodao bi kao jednako vrijedne ili važnije 6. Demografsko spašavanje 7. Modernizacija i jačanje Hrvatske vojske i obavještajnih i sigurnosnih službi. Natalitet i vojska nisu manje važni od obrazovanja čime ne želim reći da obrazovanje i znanost nisu najviši prioritet. Ali moramo gledati sve, širu sliku.

VL
HE
hr.eu
16:44 09.09.2017.

Hrvatskoj je potrebna lustracija "javnig sektora" i to sječa do nemila, masovno otpuštanje administarivnog osoblja i ukidanje bar 100.000 mjesta u državnoj - županijskoj - općinskoj - mjesnoj birokraciji. Plaće im fiksirati na minimalac te tako ljude destimulirati da uopćee tamo žele. Istodobno, liječnicima, medicinskom osoblju, vojsci i policiji povećati plaće 100%! Ugasiti ovakav HRT sa 7000 nesposobnih uhljeba i resetirati novi, temeljem javnog natječaja, s najviše 250 zaposlenih i to isključivo po tržišno-profesionalnim kriterijima (ne kadrove koje je školovao YUosipović, Dejan Jović i sl. srbo-komunisti). Toliko za početak.

VL
AO
ante.oreskovic75
15:13 09.09.2017.

Dok čitam ovajtekst osjećam se sve jadnije!Uvjeren sam daje autor posve u redu no i da u vlasti,pogledajte samo sastav političkih stranaka i Sabora,nema nitko tko to zna,može ili želi napraviti!Sve su to interesne skupine(čast pojedincima koji su u manjini) nešto tipa most!Volim pričat šta treba samo stalno nam jedino uzimaju vlast i zato su oni bez veze a mi smo jedini pametni!Zato nam je loše jer nas i slčne ne birate!Mato je jad koji biramo!

VL
Avatar ovdje Maks
ovdje Maks
16:24 09.09.2017.

Ovo mi sve malo izgleda poput "poput propagande mosta koji je i glavni krivac za situaciju.

VL
Avatar NasaPosla
NasaPosla
17:29 09.09.2017.

Pa reforme su napravljene. Po direktivi EU-a smo zaista donijeli propis o povećanju životnog prostora za kokoši, dok istovremeno kupujemo sve manje i manje stanove.Stan dobijen preko POS-a morate otplaćivati skoro cijeli radni vijek. Taj stan najčešće ima prozore samo s jedne strane tako da se ne trebate bojati propuha, a što se tiče smrada, naviknut ćete se. Isto tako nitko vam ne može doći u goste jer imate jedno parking mjesto (ne vjerujem da je tako zakonom propisano), ali ni kokošima nitko ne može doći u posjetu.

VL
DU
Deleted user
21:32 09.09.2017.

Od svega toga neće biti ništa. U jesen nas čekaju nova poskupljenja, povećanje poreza i smanjenje olakšica. Zakon nije jednak za sve od starta RH. Postoje odabrani, njima je podređen sustav. Time je paralizirano državno odvjetništvo i pravosudni sustav. Poreza nikad dosta, a kako kontrole nema korupcija cvijeta. Lokalna i središnja država, te javna uprava jačat će i dalje. To je biračko tijelo. Svatko, tko nešto vrijedi ići će vani. Dolaze još gori dani, tako da ćemo se ovog jada sjećati sa nostalgijom.

VL
NE
Nepokolebljiv
18:05 09.09.2017.

Nije da Plenky nema hrabrosti provoditi reforme koje bi bile of koristi prelijepoj nam voljenoj s l o b o d n o j Republici Hrvatskoj nego on to ne cini pridrzavajuci se "direktiva" iz regiona i slusajuci naredenja iz komiteta pod kontrolom UDB-e. Drug "sova" se na terenu brine da nema odstupanja of "njezina (UDB-ina) puta"! Dusa prodana domovinu prodao za ideologiju otaca koljaca!

VL
Avatar AG_Matoševac
AG_Matoševac
19:43 09.09.2017.

Jako dobar tekst. Iako bi ja još ovdje dodao par bitnih tema poput zdravstvenoh sustava, neka oni naprave i ovih 5 stvari i bit će nam svima bolje. Apsurdno je da će od svega ovoga najteže biti - izbaciti komunizam ljudima iz glava.

VL
Avatar Uvik svojom glavom
Uvik svojom glavom
15:02 09.09.2017.

Koliko smo bogati resursima more ( turizam ) ili ravnice ( hrana ) te da se ovoga trenutka naprave reforme ( uhljebi u gradovima, županijama, državnim službama) i svi nesposobni po političkim i bilo kakvim vezama otpuste, te da samo znanje i rad budu mjerodavni opet bi brzo kao država se obogatili. HDZ-SDP zlo sa vojskom gore navedenih uhljeba su redovni/vjerni birači radi sebe. Oni ostali ne izlaze ili jako malo izlaze na izbore i rezultate imamo. Ima nas u državi kao srednji grad u europi na ovoliko resursa. Svi smo šeici trebali biti...zasto nismo sve je jasno onima koji ne izlaze na izbore!

VL
I1
Ivan_100
17:41 09.09.2017.

Jedan od boljih članaka na VL u zadnje vrijeme.

VL
ST
stric7
15:01 09.09.2017.

...i sada slijedi otkaz Petranoviću i potpuna marginalizacija ... šteta...

VL
PI
pinkec
03:13 10.09.2017.

Pozdrav za vrijeme Pavelićeve vlade je bio"ZA DOM I POGLAVNIKA SPREMNI" . Hrvatski od pamtivjeka pozdrav je bio "Hvaljen Isus i Marija" kao i "Za Dom Spremni". Za koga ako ne za dom, pošten, radin, marljiv i častan čovjek trebaeba biti spreman? Potpis u filmu "Jasenovac - istina", je bio u pismu, kupljenom u Srbiji od srpskog kriminalca, za cijenu od $12,000.00 dolara. Kako je to vjedostojno? Ne razumjem zašto nije filmska kompanija stupila u kontakt sa kćerkom pok. Pavelića, i dobila prava pisma besplatno? A u Hrvatksoj se štampaju još uvijek udžbenici sa Srpskom propagandom i prave filmovi gdje četnici su prikazani heroji, a branitelji zločinci! Daleko smo stigli. Pupi mora van iz Vlade i države Hrvatske. Ako vlada nemoze nista, onda moramo mi poduzeti sve mjere raskrinkanja ovog zlotvora, koji dok Hrvatska gori, on se osvrće na Drugi svjeski rat, čiji su događaji iskompromitirani srpskim lažima i dok nas drži u konfuziji o pozdravu, pali nam domovinu stihijama i zločinackom diplomacijom! Na sud s njim i istjerati ga iz Hrvatske, ali bez svega ukrađenog i iskorištenog što je sebi i družini opljačkao i još uvijek pljačka. Dok nas drže u Drugom svjetskom ratu, kradu nam najnoviju povjest i od zločinaca stvaraju heroje, a od branitelja zločince, koje progone i za svaki ne bitan izmišljeni čin. Dosta je tiranije, ukrali su povjest Drugog svjetskog rata, a sada to isto rade sa nedavnom zločinackom agresijom nad Hrvatskom, kojoj smo svi živi sjedoci!

VL
DU
Deleted user
16:58 09.09.2017.

Političari skupo koštaju ovu malu zemlju. Ima ih jednostavno previše. Svi žele dio svoga foteljaškoga kolača umjesto da otvaraju firme i zapošljavaju radnike ako su već tako pametni. Ima jedna reforma koja bi se trebala odmah sprovesti prije svih drugih reformi a to je momentalno smanjivanje broja ministara i ministarstava sa dvadeset na deset. To bi se sasvim lako moglo izvesti kad bi bilo malo volje i ljubavi i poštovanja prema ovom narodu i zemlji. Automatski bi se za duplo smanjio broj političara na svim razinama, milijarde bi se uštedjele pa bi sve druge reforme bilo sasvim lako sprovesti. Bilo bi više sredstava i za zdravstvo, školstvo, siromašne i penzionere. Svi ti silni političari su jednostavno preveliki financijski teret za ovu malu zemlju.

VL
FS
filip.strahija2
18:48 09.09.2017.

A prije svega navedenog: nacionalizirati sve privatizirano i opljačkano, otpisati sve dugove, otkazati poslušnost bankarskoj oligarhiji i suvereno stvarati novac, ukinuti sve poreze, povješati veleizdajnike i provesti lustraciju.

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.