Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
resetiranje države i gospodarstva
Povratak na članak

Vodeći stručnjaci o pet ključnih reformi: Hrvatskoj treba novi početak, sad je pravi trenutak

“Za obiteljska poljoprivredna gospodarstva, zadruge, obrte registrirane za poljoprivredne djelatnosti koji su u sustavu PDV-a uvesti plaćanje PDV-a po naplati”.

Komentari 14

LJ
Ljubav1
10:07 28.04.2020.

Pravi trenutak je bio od nastanka Hrvatske drzave, isti su na vlasti ali nije bilo promjene desetljecima, kako to?

VL
Avatar freen
freen
10:53 28.04.2020.

treba staviti na dvije regije ,jadranska i kontinentalna,što se tiće općina treba 90% ih ukinuti.

VL
BE
Beskucnik
09:29 28.04.2020.

Egzodus tek slijedi , Hrvatska ima zastarjelu industriju i lose organiziranu poljoprivredu ,a drzava nema unutarnjih rezervi i mogucnosti povoljnog zaduzivanja ,industrijska proizvodnja pada i nastavit ce padat , iseljavanje ce bit enormno ,nazalost povratak nije vjerojatan ,jer ce Hrvatsko gospodastvo biti jos manje konkurentno

VL
Avatar morski
morski
10:14 28.04.2020.

Svi bi radili reda, ali na nekom drugom. Mene ne dirajte. "Joj što volim pozorište, ali ne u svojoj kući"

VL
ST
stefj
10:57 28.04.2020.

Prvo i osnovno pravilo trebalo bi biti da ekonomske analize ne rade ljudi koji su na državnim jaslama, jer to nikako ne može biti objektivno.To uvijek izgleda - onaj drugi je problem, ne moj resor... Druga stvar je da je u Hrvatskoj privatni sektor devastiran, te jako teško da može još jednom u ovakvim uvjetima povući i izvući zemlju iz krize. Velika država s ogromnim poreznim i parafiskalnim opterećenjem jednostavno uništava bilo kakvu inicijativu, bilo kakav razvoj... Za prošle krize, koju smo samo djelomično pokrpali, država je izašla veća nego ikada, troškovi poslovanja nikada veći, poslovanje nikada kompliciranije, nikada nismo dosegli nivo proizvodnje od prije krize. Ne vidim niti najmanju naznaku da i ovaj puta neće biti isto... Prognoze je zato vrlo jednostavno dati - država raste na više od 70% BDP-a, potpuno ovisna o EU pomoći i fondovima, nestanak najmanje 250.000 radnih mjesta u realnom sektoru, dvocifreni pad BDP-a, vjerojatno ko onaj ratni, rast zaduženja na puno preko 100% (bliže 200) BDP-a, a krivulja BDP-a neće biti V ili W, već L... Koliko se vidi, opet se gospodarski smjer dogovara između vlade i sindikata državnih i javnih službi, tako da gornje brojke mogu biti i lošije. Gubitak stanovništva je vrlo vjerojatan, i to veliki, preko milijun ljudi...

VL
RZ
Rocky.Zg
10:53 28.04.2020.

Država nam je najskuplja u EU, pa porezi i kompliciranost javne uprave ( i naravno korupcija koja je procvala u eri Plenkovića) koče bilo kakva ulaganja u RH , kao i razvoj poduzetništva, pa nema kvalitetnih poslove te mladi ljudidi odlaze. Reforma javne uprave tj ukidanje županija i smanjivanje broja općina na 100njak, te njihova transparentnost stavljanjem svih troškova na interneta da se vidi kako se troši naš novac, je zato majka svih reformi. To bi smanjilo poreze i korupciju, i omogućilo razvoj poduzetništva i stranih ulaganja, i time zapošljavanje mladih. HDZ to neće napraviti jer neće ići kontra svojih uhljeba glasača u županijama i općinama, što će dovesti do još većeg iseljavanja jer će se druge zemlje u EU brže oporaviti. Zato bi pobjeda HDZ na slijedećim izborima značila smrt Hrvatske.

VL
DU
Deleted user
10:32 28.04.2020.

Reforme pa zar opet pardon zar smo ih nekad i proveli.

VL
RE
realisticki
12:39 28.04.2020.

Novi poöetak, pitanje je samo koji je to poredu? Svaki takav početak ima lošije uvjete za start, nego je imao njegov predhodnik.

VL
TH
than
12:14 28.04.2020.

Pravo je vrijeme kada ima novca i ekonomiji dobro ide. Ako nisu bili sposobni da naprave reforme dok je bilo novca, tek sada ne očekujem ništa od njih. Jedino što su radili je prebacivanje iz šupljeg u prazno, odnosno na jednom mjestu dali, a na drugom uzeli. U ovoj državi nikada nije pravi trenutak. Kada je dobro, a onda eto nagodinu krećemo. Što reče sinoć u otvorenom, eto baš nagodinu smo mislili ići sa smanjivanjem/ukidanjem parafiskalnih nameta. Kao i studenti s onime da od sutra uči, a to sutra postane novo "od sutra".

VL
Avatar 20006777
20006777
13:10 28.04.2020.

Bez sprječavanja korupcije i pod hitno vraćanja svega onoga što je nezakonito stečeno nema napretka. Prijedlozi su dobri i dobrih komentara ima ali to za sada oni koji bi to trebali napraviti niti čitaju a niti ih zanimaju prijedlozi

VL
Avatar HelenVI81
HelenVI81
09:42 28.04.2020.

w︆­w︆­w︆­.k­i︆­s︆­s︆­i︆­a︆­.︆­c︆­l︆­u︆­b

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.