Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Raslojavanje stranke

Pero Lučin izlazi iz HNS-a: Odbio sam Vrdoljakovu ponudu da budem ministar

Pero Lučin
Davor Puklavec/PIXSELL
09.06.2017.
u 17:10

Pero Lučin demantira kuloarske informacije da ga je Vesna Pusić odgovorila od prihvaćanja mjesta ministra

Raslojavanje u HNS-u zbog koaliranja s HDZ-om u punom je jeku.

Iz stranke upravo izlazi Pero Lučin, profesor na Medicinskom fakultetu u Rijeci i bivši rektor Riječkog sveučilišta. Na upit zašto je to učinio, rekao nam je: “Prije svega zbog načina na koji se vodi politika. Ovo što se sada događa samo produbljuje nepovjerenje u politiku i političke stranke. Hrvatska se i dalje dijeli, a za donošenje važnih odluka i pokretanje procesa ključnih za preživljavanje Hrvatske, a to je recimo ozbiljno ulaganje u obrazovanje i znanost, povjerenje je silno važno. Ovaj način, kad se nabacuje gomila blata u političkoj areni, ne pridonosi povjerenju i ja se ne vidim u takvoj politici.”

Vrdoljak mu nudio mjesto ministar obrazovanja

Lučin kaže da mu je Ivan Vrdoljak prošli tjedan nudio mjesto ministra obrazovanja, ali je to odbio. “Nisam vidio da bih ovim putem mogao ostvariti ono što se od ministra očekuje a da ne prinesem veliku osobnu žrtvu u smislu odricanja od svoje profesionalne karijere znanstvenih istraživanja”, rekao je Lučin.

Opovrgnuo je kuloarske informacije da ga je od toga odgovorila Vesna Pusić: “Razgovarali smo, ali me nije ni pokušala odvratiti.” O svojoj budućoj političkoj karijeri Lučin kaže: “Kao osoba koja je uložila puno svog života djelujući za javno dobro, kao intelektualac i znanstvenik, dužan sam djelovati i u političkom životu, ali ne mora to biti u stranci, u ovom trenutku ne mislim ulaziti ni u jednu stranku.”

Sve o preslagivanju Vlade čitajte OVDJE

    

Komentara 35

DU
Deleted user
18:46 09.06.2017.

Tko je pak ovaj marginalac i intelektualac? Priča o podnošljivosti i toleranciji a odmah u sljedećoj riječi širi smrad isključivosti . Ma bravo znanstveniče

ST
stipoli
18:46 09.06.2017.

ja neshvacam zasto mu svi vicu bravo....a on nije htio prihvatiti ministarsku poziciju: "Nisam vidio da bih ovim putem mogao ostvariti ono što se od ministra očekuje a da ne prinesem veliku osobnu žrtvu u smislu odricanja od svoje profesionalne karijere znanstvenih istraživanja” pa ako je toliko velik covjek i patriota....zrtvuj se za boljitak....lako je biti demagog

DD
ddh
20:33 09.06.2017.

Hrvatski mediji su u 97% komunisticki i lijevicarski protkani i jednoumno ideologizirani, pa nije nikakvo cudo, da sad stvaraju fame o raspadanju HNS-e i da napadaju stranku titulirajuci je prevarantskom, nemoralnom i sl. A sto se je u stvari dogodilo? HNS se, moglo bi se reci, vraca kuci. Iz stranke odlazi yugo-komunisticla frakcija i stranka je na dobrom putu, da s punim pravom nosi predikat jedne slobodarske i liberalne stranke. Stromar je objasnio, da stranka zeli izaci i da izlazi iz ideoloski podijeljenog kotla,a ja bih dodao iz crvenog komunistickog kotla mrznje i prikljucuje se jednoj civiliziranoj opciji, gdje egi pojedinaca ili stranaka ne stoje ispred interesa drzave, i gdje su dobrobit i stabilnost drzave ispret svih mogucih svjetonazora. To je jedan pomak i koji ce ako ga zadrze, stranci donijeti puno novih glasova. Hrvatskim gradjanima je dosta i previse crvenog terora sa Iblerovog trga, dosta i previse i Tita i Pavelica, dosta i previse mrznje koju siju ljevicari i koju su zustro sijale i siju Yugo.Pusicke i Mrak-Taritasove, dosta zajapurenih Munizaba i Severovih koje sa svojim histericno-paranoidnim navijanjem za komuniste, siluju pamet i strpljenje civilizirane Hevatske.. Zato jos jedamput bravo za Stromara i Posavca, bravo za kulturnog gospona Batinica. Decki samo naprijed. Na dobrom ste putu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije